Tillbaka i skolan

Japp, så var det skola igen. Inte alltför trevligt att vara tillbaka efter två veckors "ledighet". Dagen var inte så påfrestande, det var bara nervositeten inför svininfluensavaccinet som tog på krafterna. Jag har sådan nålskräck! Dessutom har det varit ovanligt många sprutor på sista tiden. Usch, jag jag var otroligt skakis före sprutan, men sist och slutligen var det inte så hemskt. Det går ju rykten om att armen man har fått sprutan i domnar av helt, men jag har inte känt något, förrän nu. Det börjar kännas lite ont i armen när man lyfter upp den, men visst går den att röra på.

Idag var det också betygsutdelning. Mitt ser väldigt bra ut, min åtta i geografi är jag dock inte så stolt över. Annars är jag väldigt nöjd. Ja ni, vi kortare personer trodde att vi skulle få veta dansparen idag men icke. Suck och pust, jag är redan inställd på att vi kommer att bli utan.

Nu måste jag gå och fixa klart praodagboken till finskan.

Söndag

Sitter här och lyssnar på Snow Patrols Chasing cars. Usch, det är inte hälsosamt för mej att lyssna på såna låtar! Kollade också på några snuttar från säsong tre av Gossip Girl, jag vill se den NU! När det gäller vem som är ihop med vem osv. tar serien verkligen konstiga vändningar, fast Ed, Chase och Penn är ännu hottare i säsong tre!

By the way fick jag fler lilla julklappar av "tomten" (mamma) igår kväll:

Dumle julkalender, mumms! Tuggummipåse och en Hello Kitty-pyjamas.

 

Så fick jag ytterligare ett armband av mamma som även det passar
bra med min klänning. Gissa vad hon sa när jag fick det? "Jo, Gabi...
Tror du att jag skulle få låna det när vi har julfest på jobbet...?" Haha!
Visst får du det, mamsen!

Just det ja, det börjar dra ihop sej till balen också, och vi kortare personer känner av en viss diskriminering från lärarnas sida. Vi har nämligen inte fått veta vem vi ska dansa med än. Vi får se hur det går, det finns fler killar än tjejer, så det kan hända att tjejer måste dansa med varandra.

Så var det skola imorgon igen, usch! Det har varit så skönt med prao, men jag ska försöka stå ut tills jullovet!


Julen närmar sej...

Japp, snart är det december, mysigt! Jag bara älskar julstämmningen! Vi i familjen ska fira lilla jul med vår lite ovanliga tradition... Vi ska grilla korv framför öppna spisen, hehe...

Uppdateringen gick inget vidare den här veckan heller, men jag har faktiskt inte haft så mycket att göra. Alla har haft så mycket behandlingar att de inte riktigt har haft tid med mej. Igår hade jag dock full upp med alla de tusentals nagelfilarna de hade fått in. Igår fick jag även spraytanninginnan jag slutade, som jag inte är så nöjd med. Riinas blev ju så bra, men jag märkte idag att min är inte alls jämn, det verkar som om all brunhet har samlats runt munnen. Så jag tycker att jag mer eller mindre ser ut som en björn.

Slänger samtidigt in några bilder av dagens inköp:

En lampa till mitt rum som jag så länge sökt efter!



Örhängen till balen.

Ett armband som passar bra ihop med stenarna på min balklänning.
Angående min klänning så har sömmerskan gjort underverk, så nu
sitter den bra.

Både armbandet och örhängena var som en lilla julpresent av mamma.



Dessa får kanske pryda mitt hår på balen, har inte bestämt vad jag ska
göra med dem än.

Last but not least: en hårborste! Rätt ointressant eller hur? Jag hade en

likadan förrut, men en dag var mitt hår ett enda stort trassel, så den gick
av helt enkelt. Det är svårt att hitta borstar som här tillräckligt starka
"taggar" för mitt hår, men den här brukar klara det mesta.

Det enda jag inte ännu har skaffat till min outfit till balen är kuvertväska, fast i och för sig har mamma en lackväska som skulle gå bra ihop med mina skor...


Första dagen på andra praoveckan

Det här med att uppdatera om mina praodagar gick ju inget vidare förra veckan, så jag tänkte försöka igen den här veckan, haha! Idag har jag: strukit kläder, fixat ljus i ljusstakar, sett hur en fotbehandling går till, torkar damm och druckit äckligt kaffe.

När jag kom dit skulle fixa lite ljus. Sedan ville en av dem som jobbade där att jag skulle sätta mej ner med en kopp kaffe, så att hon skulle kunna berätta lite om vad de gör där och sånt. Jag var artig och tog en kopp kaffe. Det fanns varken socker eller mjölk, och de gånger jag dricker vanligt kaffe, dricker jag det med båda. Men jag lyckades trots allt få i mej hela koppen med kaffe.

Sedan strök jag skjortor och förkläden en stund. När jag varit på lunch fick vara med och se på en fotbehandling. När det var klart fortsatte jag med damtorkningen som jag hunnit börja på innan lunch. Själva damtorkningen tar inte så länge, det är att flytta på de ändlösa raderna av hudvårdsprodukter som tar tid. Där har ni alltså en kort sammanfattning av min dag


Nej, nej, neeeeeej!

Jo, ni vet klänningen jag beställde...? Mamma åkte och hämtade den på posten idag och den är ännu snyggare i verkligheten! Jag skrev ju att min egentliga storlek var slut, och att jag var rädd för att den här skulle vara för liten. Gud vad jag var nervös när jag skulle pröva den! Dragkedjan gick fast, men den känns som om jag kan spräcka den när som helst...

Den här bilden är inte riktigt rättvis, den är snyggare på. Den är fluffigare under randen med stenar än den ser ut. Kvalitéen är heller inte den bästa. Den ser rätt stor ut på bilden, eller hur? Men den är väldigt åtsittande vid området med stenarna som ligger lite högre än midjan. Jag fick faktiskt lite anorektiska tankar och började fundera om jag faktiskt är tjock, men det verkar vara mina revben som är ivägen, för jag har väldigt konstiga proportioner.

Imorgon ska jag gå till sömmerskan och se ifall hon kan göra något åt problemet.


Söndag

Japp, nu är första gudstjänsten avklarad! Jag, syrran och Riina åkte till kyrkan klockan tio för att göra Ika sällskap, som hade träningar senare. Nu har vi i alla fall en underskrift, jag har lärt mej av tidigare erfarenheter, så det här med kyrkbesöken hade jag inte tänkt lämna till sista minuten. Dessutom har man ju blivit varnad av Soffi: "Vad ni än gör, skippa inte kyrkan!"

Senare idag blir det antagligen en sväng till stan också. Det är ju julöppning idag, så vi tänkte åka dit och se på Kaj, som uppträder! Sen blir det väl min och Alexandras uppgift att köpa en krans till mamma ifall hon inte kommer.


Resten av praoveckan

Jahapp, nu har jag legat lite på latsidan igen angående bloggandet, så jag har bara berättat om första praodagen. Resten av veckan var ungefär likadan, samma rutin på morgnarna. När jag kom dit torkade jag damm av alla hyllor och bord, det tog ungefär hela förmiddagen. Sedan har jag lunchat med syrran, varje dag i hallen, ibland vårrullar, ibland något annat.

Efter lunchen har det varit rätt slappt. Mina uppgifter har för det mesta varit att bara se till så att kläderna i affären är snyggt och prydligt ordnade. Ibland hittade de på andra uppgifter att åt mej också, som t.ex. att tvätta speglar, moppa golvet, prissätta lite kläder etc. Men såna uppgifter gick rätt snabbt att slutföra. Mitt arbetsschema har alltså inte varit sådär jättehäktiskt. Det är minuset med den här praoveckan.

Det positiva med att praoa på Benetton har varit att de har varit jättetrevliga och snälla mot mej. Dessutom tyckte min arbetsgivare att jag hade varit duktig och flitig och att det var bra att jag tog egna initiativ. Förutom den tröjan som jag hade på mej medan jag jobbade fick jag en till tröja som belöning.

Det var ett extra bra slut på veckan eftersom vi gick och såg New moon! Enligt mej var en första Twilight-filmen bättre, men den här var absolut värd att se den också!

Första praodagen

Jag har inte haft en sådär jättestressig och tung dag på mitt praoställe Benetton, ändå kom jag hem med huvudvärk. Förmiddagen gick åt till att torka damm från hyllorna. Som tur var använde man torra dammtrasor som på något sätt ändå drar åt sig dammet där. Att torka med blöt trasa ock hink skulle ha varit rena tortyren för mina händer. Efter lunchen med syrran fixade jag iordning i hyllorna. Ungefär så såg resten av eftermiddagen ut, men jag fick också klä en barnskyltdocka, hon blev jättesöt!

Inte särskilt varierande uppgifter har jag alltså haft idag. Min arbetsgivare höll tydligen med, för hon sa att hon skulle försöka komma på lite mer uppgifter till imorgon. På tal om chefen så är hon så är hon väldigt trevlig, men hon kan som sagt inte särskilt mycket svenska.

Hmm... nu har jag skrivit om min dag här, då jag egentligegen borde skriva i praodagboken...

Balskorna

Nu när jag har laddning i kameran tänkte jag sätta in en bild av skorna som antagligen kommer att bli mina balskor. Jag tror inte att jag kommer att hitta några andra, så det var väl bra att mamma övertalade mej att ta dem, så blir jag i alla fall inte utan.

Ett par rätt simpla, men ändå klassiska och eleganta skor.



Klacken är ju perfekt för mej som inte van att gå i klackar. Den är ca
6 cm hög.


Lördagen so far

Kom för en stund sedan hem från stan. Först gick jag och syrran och kollade på accessoarer till balen (skor, sjal, kuvertväska, smycken etc.). Jag köpte dock ingenting eftersom jag inte vet säkert om klänningen från asos passar. Den borde komma senast på fredag, men mamma fick ett meddelande om att den redan är ivägskickad, så förhoppningsvis hinner den komma innan det.

Sedan mötte vi upp tjejerna vid Wayne's för lunch/fika.

Sötisen Emsi.

Puss på dej  Ika!

Alltid lika fina Riina.

Soffi hade inte lust att vara med på bild idag och Alexandra spelar med.

Sedan efter den långa fikabesöket, gick vi bara och strosade runt på stan, bussarna går ju inte speciellt ofta på helgerna. Vi prövade bland annat skor, och Emsi prövade typ varenda sko i hela Bianco!


Ingen skola i två veckor framöver!

Woohooo! Nu var det sista skoldagen för den här perioden, nästa period inleds med en två veckor lång prao! Man måste ju ändå jobba, men gud vad skönt att inte ha några läxoe när man sedan kommer hem. Jag vet inte ifall jag berättat om var jag ska vara på prao, men jag ska i alla fall praoa på Benetton första veckan. Ska jag vara ärlig så är jag lite orolig för det, eftersom chefen är helt finsk, så de sa att jag måste kunna finska. Jag sa att jag jag nog klarar mig på finska, men på sätt och vis ångrar jag mej nu. Jag förstår finska utmärkt, men pratet är en helt annan sak, jag antar att jag pratar hyfsat bra, men jag kan inte påstå att min finska är perfekt. Verkligen inte! Nåja, vidare till andra veckan. Då ska jag vara på Ihohud, någonsorts hudvårdsklinik, dit bland annat jag brukar gå på ansiktsrengöring.

I det här inlägget tänkte jag ocså skriva lite om Blubbis, som tog vår troligtvis enda seger i niornas klasstävlingar idag! Niorna hade alltså olika tävlingar idag där representanter från klasserna skulle tävla mot varandra. Limbo var grenen Blubb tävlade i. Den människan måste ju vara gjord av gummi, hur kan man annars klara limbo på sådär låga höjder? Vi är hur som helst väldigt stolta över dej!

En sak till hörni. Ni vet min balklänningsångest? Jag hoppas jag kan vara lugn nu, för nu är den här på väg hem till mej:

Äh, det gick inte att sätta in en bild av den. Det är i alla fall en mörkblå klänning, med små stenar, från asos.com. har även köpt ett par skor, rätt vanliga lackpumps med peeptoe och låg klack, eftersom jag är nybörjare när det gäller klackskor, man ska ju trots allt kunna dansa i dem också. Nu behöver jag bara en kuvertväska och kanske en sjal att sätta över axlarna också. Det vill säga om det visar sig att klänningan passar!

Onsdag

Har precis kommit hem från stallet. Ridningen gick bra bortsett från att det var väldigt många i manegen, så man kunde inte göra vad man ville eftersom det fanns så lite utrymme. Annars har min dag varit som vanligt. Kanske jag har nämnt det här några gånger förut, men det är verkligen så att med det här fina gänget blir det skratt varje dag. Händelsen som orsakade dagens skratt var följande:

Blubb: Det finns ingen annan här som är överviktig förutom jaag.

Jag och Ika slår henne.

Blubb: Aaaj!

Emma: Men hörrudu, det kan ju bara vara så att du har tung stenbomme... Nej, vad heter det? bomsten?

Jag: Ja, öh, menar du kanske benstomme?

Allihopa skrattar, speciellt Soffi, haha!



Förutom det vill jag meddela att jag börjar få balklänningsångest. Balen är om lite mer än tre veckor, och jag måste hitta någon så snart som möjligt. Drömklänningen skulle vara den i Versaces reklam för parfymen Versense, haha! Visserligen ser man inte hela, men medge att utgående ifrån vad man ser av den ser den ut att vara skitsnygg!

Måndag

Har precis blivit klar med läxorna, så nu kan jag bara lute mej tillbaka och känna mig duktig, hehe! Skulle egentligen ha gjort dem tidigare, men de klantiga tvillingarna hade båda glömt nycklarna hemma, så vi skulle bara en snabb sväng via Emma för att hämta nyckeln innan vi gick hem. Vilket ledde till att det inte dröjde bara några minuter som det egenligen skulle ha gjort, utan minuterna blev till timmar, och så hade hela eftermiddagen gått.

Emma blev plötsligt orolig för om hon skulle slippa in till gymnasiet, vilket jag inte tycker att hon borde vara. Vi började räkna ut medeltalet av vitsorden vi trodde vi skulle få i slutbetyget. Enligt de beräkningarna skulle mitt slutbetyg se väldigt lovande ut. Det var nog snarare Emmas och Alexandras uträkningar än mina egna, och de tar tydligen förgivet att mina betyg alltid kommer att se toppen ut. Alla verkar tro att skolan går som smort för mej, men på senaste tiden har jag märkt att jag har svårare för att ta in kunskap än tidigare. Kanske beror det på stress. Och stress är något jag verkligen inte kan hantera.

Skönt att vi har prao nästa vecka och därpå följande vecka. Alexandras definition av prao är att man inte behöver göra någonting, haha! Till en viss del kan jag väl hålla med henne, man behöver ju inte använda sin hjärna lika aktivt som i skolan, men man blir ju inte utan att göra direkt.

Snart ska jag kolla på DHW, men innan dess ska jag leta efter en fortsätta mitt letande efter en balklanningar på nätet. Ingen större framgång där inte, börjar få lite paniiik! Nåja, hej så länge!

Lördag

Har kommit hem från stan nu. Jag och syrran var och köpte en present till pappa, eftersom det är farsdag imorgon. Sedan ska vi bara fixa ett snyggt kort till.

Igår kändes verkligen som en konstig dag. Först pratade Emma om att hon kände sig så himla trött, och ironiskt nog blev jag också så trött att jag skulle ha kunnat somna om jag skulle ha lagt mej ner. Jag hade också en smula huvudvärk, som inte var jobbig direkt men som hela tiden gjorde sig påmind. Så jag trodde att jag skulle bli sjuk, som så många andra är just nu, men det måste nog bara ha varit fredags trötthet, för idag känner jag mej som vanligt igen.

Såg precis att klockan nästan är halv fyra. Usch, inte skulle lördagar få gå så snabbt. Särskilt nu när den här mörka dystra tiden börjar komma. Får se vad jag nu gör av restan av dagen. Skulle ha lust att baka något, och det är inte så ofta det händer! Sedan måste jag bara ut och jogga ikväll, för nu när vi inte har några prov hinner man ju göra det varje vecka.

Torsdag

Här sitter jag och kladdar ner tangenterna med handkräm. Usch vad mina händer svider! Ni skulle se dem, det ser ut som om jag har utslag eller något, men sanningen är att de bara är otroligt torra. Det känns som om man har ett skal på händerna. Aj aj aj!

Idag har jag och Alex varit till stallet. Emma var också med idag, och vet ni vad hon sa när hon såg Santtu? "Oj, vad fin han har blivit!" Så det beror väl på hur man tolkar det. Han har faktiskt blivit lite smalare, och fått en sin härliga kopparfärgade vinterpäls. Söta lilla nallebjörnen!

Förresten så verkar svininfluensan ha invaderat den här stan också. Det är jättemånga som är sjuka just nu, alla har väl inte svininfluensa, men det gäller att vara försiktig.

Nu är jag alldeles utmattad efter dagen så nu ska jag nog börja släpa mej till sängs. Tror att jag ska sätta ett tjockt lager handkräm på mina katastrofala händer och sedan sova med ett par tunna vantar. Eller så tar jag och bokstavligen dränker mina händer i vetegroddsolja. Nåja, godnatt med er i alla fall!

Fullspäckad dag

Har precis kollat på ett sorgligt avsnitt av Grey's Anatomy och skrivit klart uppsatsen i finska. Lite jobbigt var det eftersom det här hushållets enda finska ordbok består av tre stycken enskilda böcker, onödigt!

Nåja min dag gick i alla fall till på följande sätt: Först var det som vanligt skola, sedan hann jag bara hem för att proppa i mej några mackor, och sedan tog jag bussen in till stan för en fika med Emma på Waynes. Vi klargjorde för paneldebatten i svenska som vi har på fredag, över en kopp cappuccino (chai latte i Emmas fall). Så nu har vi läget under kontroll på den fronten, för vi fastbeslutna vid att vinna det här!

Sedan åkte jag hem en sväng för att äta, och sedan hade vi informationsträff om skriftskolan. Var säker på att Emma skulle försena sej, haha! Men det gjorde hon inte!

Nåja, nu har jag bloggat två dagar i rad (stora framsteg för mej). Så jag ska försöka förbättra uppdateringen i bloggen, som varit urusel tidigare. Men nu ska jag i alla fall gå och sova så småningom, god natt med er!

Balklänning

Håller på att leta efter en balklänning på nätet, eftersom jag inte hittade någon i Sthlm. Niorna blir alltså inbjudna till en självständighetsbal den fjärde december. Ifall jag ska beställa någon gäller det att börja nu, för jag kommer evntuellt att behöva skicka tillbaka flera stycken ifall de inte passar. Det är det stora minuset med att nätshoppa. Jag har hittat några alternativa klänningar, så det är bara att börja bestämma sej. Och ni vet hur jag är, tjejen med beslutsångest, haha!


Aldrig en tråkig dag med mina tjejor!

Woohooo!!! Idag var sista provet för den här provperioden. Kemiprovet som vi hade idag gick väl sådär. Det brukar alltid bli så att fast jag pluggar häcken av mej, visar det sig sedan att jag pluggat på fel saker. Matteprovet som vi fick ut idag är jag däremot supernöjd med, trots att jag senare märkte att mina fel var rätt dumma. Men 9½ nöjer jag mej absolut med.

Även fast mina vänner var aningen missnöjda med sina provresultat, var alla på förvånansvärt gott humör. Konstigt nog blev det ovanligt mycket skratt den timmen. Herregud, vad jag skrattade! Som sagt, det blir aldrig en tråkig dag med de här girlsen, vi vet hur man uppmuntrar varandra!


RSS 2.0