Tisdag

Min dag har inte varit något utöver det vanliga direkt. Skoldagen kändes förvånansvärt kort dock. Efter skolan åkte jag och sis in till stan en sväng, och sedan släpade jag ut mej själv på en joggingtur. Fast det känns ju mycket mer uppfriskande nu när man inte behöver jogga när det är kolmörkt. Nu är det ju ljust ute ganska lång in på kvällen.

Ja, snart är det ju påsk hörni, så det är bara en skoldag kvar och sedan är det påsklov. Skönt! Snön är ju inte borta, men det lovas tydligen fint väder till påsken i alla fall.

Inget långt inlägg, men nu ska jag säga god natt och gå och sova, jag återkommer imorgon.

Outfit of the day





Lite dålig bildkvalité, men det här var i alla fall vad jag hade på mej idag.

Rosettdiadem - Glitter (fick det i födelsedagspresent av Alexandra)
Jacka/kavaj - H&M (födelsedags present av Emma)
Skärp - Kappahl (även det är en födelsedagspresent av Alexandra)
Jeans - Lee, JC



Hah, fösökte slappna av ansiktet.



Plus Nomination armbandet och Nomination-ringen (ringen var också en födelsedagspresent, av mamma och pappa.)


Söndag

Ska nog börja krypa till sängs nu, är dock inget vidare trött p.g.a. att klockan nu vridits fram en timme. Jag tror jag ska gå och lägga mej med boken jag fick i födelsedagspresent av Nina.



Åh, vad skönt, skolveckan är bara tre dagar lång nästa vecka och sedan är det påsklov. Hmm... Påsklov med massor av snö, nice... Nåja, god natt allihopa!


Gomorron!

Kanske det inte är så mycket morgon mer, men på helgmorgnar måste man ju bara få slöa och inte göra någonting. Hade tänkt vara riktigt hurtig och jogga lite  på morgonen, men njä, det blir nog ikväll i så fall.

Gårdagskvällen spenderades med bästaste vännerna. Vi lagade mat och pratade om allt möjligt, det är så himla skönt att få prata ut med människor som man vet att man kan lita på och alltid finns där  för en. Självklart blev det massor av skratt också. Men sedan ville de små skitarna se på P. S. I love you, Emma satt ju redan och bölade innan filmen hade börjat, haha!

För övrigt är jag väldigt glad över att vädret plötsligt blivit varmare. Innan jag och Alexandra gick till busshållplatsen igår var visade termometern på +1 grader. Om jag inte minns fel var det ca -10 morgonen före. Ännu vid nio, tio igår var det +2, och antagligen hade det varit varmare under dagen. Det var allt meteorologen Gabi hade att säga för tillfället, haha!

Snö, snö och återigen snö

Usch, vad man börjar bli trött på all den här snön, fåglarna kvittrar, solen skiner, och visst, det börjar bli varmare, men varför måste det finnas så mycket snö? Även om den börjar smälta nu så kommer det att ta en tid innan den smälter. Det är helt otroligt hur positiv jag kan låta ibland, haha!

Men visst blir man glad när man märker att snön börjar smälta? Min och Emmas diskussion i bussen idag kunde inte ha verkat riktigt klok: "Ååh, titta där smälter det, vattnet bara rinner! Ååh, kolla marken syns där!" Haha, så entusiastisk man kan bli över några vattenpölar. Jag vill ha riktig vår nu! 


My birthday!

Jag var för en gångs skull på gott humör när jag vaknade, hah, lite störande är det ju när man stängt av väckarklockan, för att ligga och dra sig en stund (eller möjligen somna om) och så kommer Alexandra in piper något i stil med: "Gomorron plutten, grattis på födelsedagen!" Fast rätt trevligt också, haha! När jag går ner för att äta frukost har pappa lagat ägg i alla möjliga former, äggröra till mej och stekt ägg till Alexandra(mycket viktigt, haha!)

Eftermiddagen spenderades med läxläsning framför SATC, kanske inte den bästa kombinationen. Slutet av det ena avsnittet fick mej att le för mej själv, det kanske inte var något märkvärdigt, men det är ofta små saker som får mej att inse vissa saker. Varför ska jag ägna en enda sekund av min tid åt att bry mej om vad andra tycker och tänker om mej? Vad skulle det vara bra för?


Fransk manikyr




Födelsedagstårta



Även fast vår egentliga födelsedag är imorgon firar vi den med familjen idag, eftersom mamma åker på jobbresa imorgon. Och vi firar den med en maffig chokladtårta. Kladdig, otroligt god, massor av choklad och kalorier, haha!Mmm... Så himla gott!

Snart 16!

Japp, imorgon är dagen då de små tvillingarna kommer att fylla 16. Igår firade vi med girlsen. Som vanligt blev inte många foton tagna, med min kamera, den tar rätt dåliga foton inomhus. Men här kommer i alla fall en bild på födelsedagsbarnen:


Som ni ser var temat frisyrer

Tack tjejor för de fina presenterna och en kul kväll!

Äntligen fredag!

Såå skönt med fredag! En typisk fredag för mej brukar dock vara att bara slappa, lägger jag mej i soffan framför TV:n en fredagskväll somnar jag nästan direkt. Jag är så trött på kvällarna nuförtiden, inte för att jag någonsin varit en kvällsmänniska, något som mina kompisar inte är så hemskt förtjusta i, haha!

Imorgon blir det en rätt så busy dag. På kvällen ska vi fira min och Alexandras födelsedag, så då fixar jag och Alexandra middag och så kommer tjejorna hit. Före det är det en hel del som ska handlas och fixas. Arbetsfördelningen går till på det sättet att Alexandra sticker iväg på träning och lämnar jobbet till mej, hehe...

Nu ska jag släpa mej till sängs, Godnatt!


Längar till sommaren!

Kan det inte bara bli sommar nu, så man slipper kylan och snön? Gud, vad jag längtar till sommaren, vämen, sommarkläder och solglasögon, som man kan gömma sig bakom, haha! Gällande solglasögon har jag fastnat för de stora och lite runda brillorna, love it!

Yves Saint Laurent Logo Arm Oversized SunglassesYves Saint Laurent Nude Oversized Sunglasses

Yves Saint Laurent


Egypten



Den enda hyfsade bilden jag fick av hotellet, man ser alltså själva byggnaden, lite av stranden och en bro som gick från stranden till en liten "ö", där jag står när jag tar bilden. Varje hotell hade sin egen strand, så det var vid den stranden som man ser skymten av på bilden som vi spenderade tid. Åker man till Hurghada-kusten är det Röda havet man simmar i. Jag och syrran snorklade också och såg en del fiskar, bl.a. Nemo-fiskar, haha, har ingen aning om vad de heter egentligen.



Bild av "ön".



En dag åkte vi till den vackra ön Mahmya med vita sandsträder och kristallklart vatten. Det var jättefint att snorkla där eftersom det fanns vackra korallrev och en massa fiskar i alla möjliga färger. Vi åkte också ut med båt till ett större korallrev för att snorkla.







För att se lite av det historiska Egypten åkte vi till Luxor, som är en större stad och det var väldigt varmt, vilket betyder jättejobbigt. Bl.a. gick vi ner i några gamla faraoners gravar och besökte Karnak-templet (på bilden).






Strandläsning och "shopping"

Innan vi åkte iväg till Hurghada gick hela familjen till Pocketshop på Arlanda för att handla böcker. För mej blev det strandläsning i form av Nicole Richies Sanningen om diamanter.



Det var ingen toppenbok direkt enligt mej, men den passade utmärkt att läsa medan man ligger och steker på stranden. Förra våren när vi åkte till Kreta hade med mej en rätt sorglig och känslosam bok, vilket inte alls var passande att läsa på stranden. Den här är däremot "lättare" att läsa. Dessutom är det egentligen inte en självbiografi, utan Nicole Richie berättar om Hollywoods unga elit genom en påhittad karaktär istället för att berätta om sig själv.

Nåja, nog om det. Det blev inte alls mycket shopping i Egypten, eller visst gick vi och kollade i en massa butiker. De hade en massor av  guldsmedsaffärer där och jag hade siktat in mej på att köpa ett silverhalsband, men icke. Tänkte bara "njä" om varenda, och så plötsligt är det sista kvällen och då ångrar man sej. Så det enda som fick följa med mej hem var en sorts souvenir.



Det fanns en jättemysig butik vid hotellet där det fanns rader av handgjorda parfymflaskor, så jag, mamma, och Alexandra köpte varsin plus ett par dofter.

Hemma!

Ville bara informera er om att jag är hemma nu, även om vi kom hem redan på natten mellan tisdag och onsdag. Jag kan väl inte säga att jag är överlycklig över att vara tillbaka i det här slaskiga och kalla landet från ett varmt och soligt Egypten, hade gärna stannat där lite längre...

Det är ju i princip vår nu, men vem skulle kunna tro det? Marken är så gott som helt täckt med snö och snödrivorna är enorma. Jag antar att det blir en vit påsk i år.

I och med att jag är hemma från resan nu är jag ju alltså tillbaka i skolan också. Provperioden är i och för sej slut, men jag kan väl inte påstå att det är jättekul för det, haha! Första skoldagen efter lovet förde med sej en trevlig huvudvärk, som dock botades med en tablett och mina vänners sällskap. Men dagen förde med sej något bra också, jag fick ut mitt betyg och jag måste säga att jag är väldigt nöjd över det.

Bilder från Egypten kommer senare! 

Packat och klart!

Har precis kollat på DHW och slängt ner lite grejer i väskan. Liksom gårdagen har även den här dagen mest ägnats åt packning. Nu har jag så gott som allting ner packat. Imorgon bitti bär det alltså av till Hurghada i Egypten. Planet går vid 6-tiden till Stockholm och sedan åker vi därifrån till Egypten. Det blir alltså inte många timmar sömn inatt.

Shit, jag har glömt att köpa tuggummi! Jag brukar alltid få lock för öronen när jag flyger, och sedan sitter man där och gapar som någon värre idiot, haha! Ifall jag hinner får jag väl lov att gå och köpa tuggummi på Arlanda, annars får jag klara mej utan.

Nu ska jag krypa till sängs om jag ska hinna sova något över huvud taget. Tar nog inte med laptopen, eftersom jag ännu inte har någon väska till den, men det kan ju hända att jag bloggar något på ett eller annat sätt där nere.
Nåja, vi hörs, god natt!

RSS 2.0