Haha!

Mamma åkte till plantagen idag och tyckte att de hade så coola kort där så hon kunde inte låta bli att köpa varsett kort åt oss.


Hehe...

Hopptävlingen!

Aningen besviken är jag väl. Första klassen gick väl helt okej, grundhoppningen gick bra. Omhoppningen gick dessvärre inte så bra. I början kändes det mycket bra, men sedan tappade jag ena stigbygeln, antagligen för att den var för kort, jag hade inte så mycket tid innan. Jag lyckades ändå ta mej över några hinder utan några större problem. Men i och med att stigbygeln ramlade av tappade jag fokusen lite, vilket ledde till att Santtu vägrade.

Andra klassen gick ärligt sagt käpprätt åt skogen. Santtu vägrade på första hindret flera gånger. Visserligen hade många ridit honom innan och han började få nog, men det tänker jag absolut inte skylla på. Jag är rätt besviken på mej själv, jag borde ha fokuserat mer. Fast egentligen kan man aldrig gå hem deppig från stallet, vår ridlärare är världsbäst på att uppmuntra en och berömma, och få en att kämpa vidare.

Anna vann båda klasserna, grattis på dej, det förtjänade du verkligen!


Hittade inga bra hopp-bilder, men här är i alla fall jag och Santtu som
galopperar på väg mot hindret!


En ganska så missnöjd Gabi efter omhoppningen.


Alex verkade nöjd med sina prestationer och Condrad... verkar bara vilja
hem!

Söndag morgon

Ska snart åka iväg till stallet, det är som sagt hopptävling idag. Jag hade egentligen inga tankar på att delta i den, men nu är jag tydligen med i alla fall. Det är bara en liten hopptävling på skoj vid stallet. Men det är rätt länge sen jag hoppade med Santtu sist. Det är bara att fokusera så ska det väl nog gå vägen.

Jag vet inte hur många som tänker vara med, så jag har ingen aning om hur lång tid det kommer att ta. Sist jag checkade listan var det bara fyra som skulle vara med, med mej och Alexandra inräknade.

Men nu ska vi snart åka iväg, vi hörs!

Sommarlov!

Trettionde maj, dagen vi alla har väntat på sedan augusti är äntligen här! Tjohoo! Det känns dock inte som sommarlov, men det är sant: två och en halv månads ledighet! Har ni några planer för i sommar? För mej blir det som sagt jobb de två första veckorna, sedan hyr vi eventuellt hästar någon gång vi månadsskiftet, Resten av sommaren består antagligen av slappande vid sommarstugan. Inte sådär jättemycket program för mej alltså. Fast det är ju inte för sent att sätta in mer program än.

Riktigt nöjd är jag med betyget, dessutom var det bland annat jag som fick ett stipendie på trettio euro. Ganska förvånande att jag fick det. Fast jag fattar fortfarande inte varför, när man frågar någon säjer de bara att det är några i varje klass som ska få det. Jag antar att de har haft lite problem att välja ut någon från problem klassen 8b, hehe! Så nästa år blir vi alltså nior. Otroligt vad tiden går snabbt, lite skrämmande att nästa läsår är året då man ska försöka höja vitsorden till max...

En liten "för-att-jag-har-varit-så-duktig-i-skolan-present" väntade när jag kom hem. Den innehöll två länkar till mitt Nomination-armband:


030301-07 - Composable Classic LETTERS in stainless steel , 18k gold and Cubic zirconia (G)

Ja, förresten blev vi "tvingade" att vara med i hopptävlingen imorgon, får se hur det går...


Gomorron!

Japp, jag steg upp alldeles för tidigt idag. Vi har någon sorts "friluftsdag" så vi börjar först klockan 10. Om ungefär en halv timme ska jag och Alexandra börja cykla den typ 5 km långa sträckan. Som tur är det soligt och nästan vindstilla idag.

Sedan när "skoldagen" är slut blir det vaccination, usch då... Det är fästingvaccin som gäller den här gången. Sen blir det som vanligt ridning framåt kvällen. Det är bara två veckor sedan sist men det känns som en hel evighet sedan. Hoppas bara inte att det blir riktigt sådär stekhett under dagens lopp. Varken hästarna eller man själv orkar så mycket då.

Imorgon är det skolavslutning. Det är dock ingen big deal för oss åttor, förutom att vi får betygen då. Det är ju mest noirnas stora dag, då de ska lämna skolan, medan vi är stuck here for another year. Jag är ändå rätt nyfiken på hur mitt betyg ser ut, det kan ha svängt rejält, åt båda hållen kanske.

Nu ska jag fixa mej klar och sedan ska vi åka iväg om en stund. Glöm inte böckerna girls!

Torsdag

Två dagar kvar tills det blir sommarlov! Det blir dock inga sovmorgnar för mej, p.g.a. sommarjobbet. Men ingen skola i alla fall. Och först idag slog det mej; När vi kommer tillbaka är vi nior! Gud vad det har gått snabbt, mitt i allt har vi börjat i gymnasie också.

Nu är det en sån där dag när jag helt enkelt inte kommer på något att skriva, så varför ska jag sitta här och försöka tvinga fram något vettigt inlägg? Näpp, jag återkommer när jag har något att skriva helt enkelt, hehe! Ibland låter jag antagligen som någon himla korkad typ, om man utgår ifrån min blogg!

En annan sak ännu...

Varför kommer jag aldrig ihåg att lägga in allt på ett och samma inlägg? Här är i alla fall guldamuletten jag glömde att sätta in i förra inlägget. "Ögat" står för lycka.


Bilden är lite suddig jag vet, men man ser ändå helheten.

Onsdag

Två dagar kvar i skolan och sen är det sommarlov, jipppiiiii!!!! Eller i och för sej är det tre eftersom själva avslutningen är på lördag. Men så här nära terminens slut gör vi nästan ingenting i skolan. Skulle det inte passa att sommarlovet skulle börja en vecka tidigare i så fall?

Även fast sommaren är så pass nära känns det nog en aning som höst idag. Det blåser som bara vad där ute, fast grönt är det ju i alla fall, så det är väl det som skiljer denna vårdag från en höstdag. Men nåja, mestadels har vädret varit fint på senaste tiden, så jag ska inte klaga. Åååh, vad jag längtar till sommarlovet! Tänk att det är bara om några dagar, det känns dock inte alls som att vi närmar oss sommarlovet. För trögtänkta lilla jag får det väl bli en trevlig överraskning då, haha!

Just det ja, jag har glömt att berätta att jag har fått sommarjobb också. Mitt sommarjobb kommer att vara på mammas jobb de två första veckorna i juni. Rätt kort tid, det var tydligen någon kampanj-grej för för ungdomar över femton år som vill pröva på det här. Dessutom passar det mej utmärkt eftersom jag vill ha ledig tid för mej själv också. Jag vill bara tjäna lite extra fickpengar, så jag kan unna mej själv något extra. Eller så sparar jag det för framtida behov. Detta är en jättebra chans för mej att skaffa jobberfarenheter.


Inköpen från Kreta som jag glömde att sätta in igår:

Ett par läder "flipflops"
Ett par vanliga flipflops
En Gucci-scarf
Två Lacoste-toppar
En Fendi väska (vet dock inte om det blir min, men Syrran sa att ifall inte jag använder den så tar hon den, så den blir i alla fall använd, that's for sure!)

Kreta-resan

Jag bland vågorna. Ni ser vågorna i bakgrunden, man fick inte simma p.g.a.

dem. De såg dock mäktigare ut i verkligheten då man ser med vilken kraft de

kommer in mot stranden.



Minigolfproffset Alexandra, hehe...


Jordgubbs milkshake!!!!


Mmmm... chokladcrêpes...


Chania


Chania


Chania. Tyckte så otroligt synd om hästarna, de måste stå där dagarna i
ända i 20-30 graders värme, medan deras kuskar sover under parassol i
väntan på kunder.


Medan vi satt och väntade på att båten vi skulle åka med skulle åka iväg
kom det några flygplan. En massa olika "konster och tricks" gjorde de. Mycket
skickligt!


Båten tog oss på en utflykt, under vilken vi besökte små vackra obebodda öar.
Det här är en bild av ön Lazareta.


Lazareta


Ön Theodorou. Båten stannade en liten stund här vid den ön så att vi kunde
simma i det kristallklara vattnet. Synd bara att vi glömde snorklarna.


Theodorou, visst är det vackert?


Theodorou


Gullig vespa, eller hur?!


Syrran bakom sina solglasögon.


Gabi krossar en iste-burk mot huvudet! Neee, riktigt så var det inte. Sanningen
är att Alexandra först krossade den med foten. Men tänk vad coolt det skulle
vara att kunna göra sådär som i filmerna, hehe...

What else can I say? Vi hade skitkul på Kreta!


Hmmm...

Motel - Selina Dress
Har fortfarande lite pengar kvar att
spendera på nelly.com. Hittade en
del snygga sommarplagg när jag
kikade in där för en stund sedan,
bland annat denna snygga klänning.
En sådan där med markerad midja
och som jag gillar.

Fiberwig
Är det förresten någon som har testat Fiberwig-mascaran?
Den lär ska ha en så kallad "lösögonfranseffekt",kanske
löns det att testa den.

Hellloouuu!!!

Nej förretsten nu ska jag inte blogga, upptäckte just att solen skiner där ute. Men jag ville bara meddela att bilder från Kreta-resan kommer senare idag, eventuellt bilder på inköpen från Kreta också. Men som sagt, nu ska jag sticka ut förrän solen hinner gömma sej bakom molnen igen, vi hörs senare!


Måndag

Ja, ja, nu är hemma igen, synd men sant. Jag åkte in till stan nu på eftermiddagen (bland annat till läkaren) och det är så himla trist och deppigt att gå runt i den här tråkiga staden, och inte strosa runt i de mysiga grekiska byarna.

Idag hade vi gymnastik, vi spelade rugby och tre klapp. Orsaken till att jag berättar denna ointressanta fakta är att för några år sen hade jag antagligen varit livrädd eftersom man måste vara snabb i båda två. Jag är verkligen inte bra på att springa. Visst, jag joggar ibland och så, men jag gillar inte att tävla. I lågstadiet kändes det liksom så att de som var bra på olika sporter och sånt var automatiskt populärare, och killarna tyckte bättre om en sån. Jag var alltid den där klumpiga typen och jag fick alltid sån himla ångest när vi t.ex. när vi spelade boboll eller hade små staffetter på gymppan. Allvarligare än så var det ju inte, men för mej var det otroligt viktigt. Jag ville inte vara den som sabbade allting, jag ville inte vara den som alla sedan tyckte att: "Åh, gud, hon är ju helt hopplös".

Mitt självförtroende var alltså inget vidare på den tiden. Jag tålde hemskt lite kritik, var alltid orolig för vad andra skulle tycka ock tänka om mej. Men i och med att jag har blivit äldre och mognare har jag insett att det där spelar ju ingen roll. Det gäller bara att acceptera sig själv och den man är. Min klumpighet är ju på sätt och vis en del av min personlighet. När jag tänker tillbaka på det där nu fattar jag ju att gud, så löjlig jag var. Det spelar absolut ingen roll om man är bra på att springa eller inte, man kan ju vara bra på något annat, att vara sej själv är tillräckligt. Men som sagt dagens gymnastiklektion gjorde mej påmind om lågstadietiden.

Var det här väldigt onödig fakta om mej? Kanske, men det här var det jag hade på hjärtat just nu. Jag tror förresten att jag håller på att bli förkyld, och nej, det är inte något jag har dragit med mej hem från Kreta, det är antagligen min kära syster som har smittat mej, hehe! Så vi får väl sitta och snora tillsammans då.


Pa Kreta

Okej, for det forsta vill jag ursakta for att det jag skriver later hemskt konstigt. Jag skriver pa en av hotellets datorer sa det finns inte, ja jag kan ju inte skriva det som inte finns har pa tangentbordet eftersom det inte finns, haha! I alla fall, det finns inte a, a och o (jag hoppas ni forstod).

Vadret har inte varit det basta idag, sa nu har jag lite extra tid att blogga. I morse regnade det och askade det som fasen, dessutom hade vi fonstret lite pa glant, sa det var ju absolut en av de trevligaste satten att vakna pa; att fa en massa regndroppar i ansiktet, haha! Eftersom det var sa daligt vader besamde vi oss for att aka till Chania idag. Val dar sken solen en stund och det blev skitvarmt, men det regnade anda om vart annat.

Igar spenderade vi storsta delen av dagen pa stranden, anda tills det borjade blasa mot eftermiddagen. Det var i alla fall skont sa lange det varade. Vattnet ar passlig temperatur, och sa kommer det harliga vagor som ar skona att ligga och guppa i. Havet ar ju forstas valdigt salt, men det gar att leva med.Fast det ar ju sjalvklart inte sa kul om man far en kallsup.

Pa eftermiddagen gick vi for att spela minigolf, och surprise, surprise; Jag forlorade! Vilket var ganska vantat. Hmm... Vad mer ska jag beratta... Det har var val allt for den har gangen.

Just det, det kommer tyvarr inga foton under min vistelse har, eftersom jag glomde kamerasladden hemma, men nar ajg kommer hem laddar jag upp dem. Vi hors, hejda!

Bloggpaus?

Hej igen! Sorry för dålig uppdatering, jag har varit rätt upptagen den här veckan med prov och sånt. Nu har jag snart fått allting nerpackat för Kreta-resan, hoppas att kappsäcken inte spricker, haha!

Den här veckan har varit rätt sorglig också, Emmas katt, Måns, måste nämligen avlivas. Jag kommer att sakna honom jättemycket. Okej, nu tänker säkert de flesta att men herregud, det var ju ändå min kompis katt! Men eftersom vi är så pass nära vänner är jag och syrran väldigt nära hennes djur också. Det känns ändå bra att veta att han blev ändå rätt gammal och han har haft ett jättebra liv. Han har fått leva det med människor han älskar och som också älskar honom. Men självklart känns det tomt.

Igår blev det inte hoppning som planerat eftersom det blåste så mycket. Men det var i alla fall en kul och lärorik ridlektion. Jag red Elmer (jag är rätt ovan fortfarande) och det gick väl sådär med skänkelvikningarna.

Hmmm... Jag har ju inte förklarat rubriken ännu. Det kanske blir en  veckas bloggpaus nu, det beror på om jag hinner skriva något på Kreta. Så jag vet alltså inte, jag antar att det förklarar frågetecknet.

Tyvärr blev det inte några bilder på uppköpen från i onsdags, och allting är nerpackart nu, så jag stökar nog till det ifall jag börjar gräva upp det. Nåja men jag kan ju berätta vad jag köpte; två par Dr Denim shorts från Carlings, en jacka från Vila och två helt vanliga vita toppar från H&M.

Nu ska jag ta och packa ner det sista och checka en sista gång att jag verkligen har allting, hejdå!

Tisdag

En grej jag glömde att säja igår var att min rygg har blivit rakare! Jippiii! Jag blev inkallad till hälsosystern igår. Hon mätte min rygg och sa att den den nog var på väg åt det bättre hållet. Hon sa något om att den hade varit 7 - 5 förra gången och nu var den 3 - 3. Alltså jag vet inte hur man mäter sånt där, men det låter ju som en positiv förändring. Det hade abslolut inga förväntningar på att den skulle ha ryggraden skulle ha rätat ut sig, men troligen kommer min ryggrad att vara helt rak när jag har växt klart.

Idag är det mest plugg som gäller och imorgon ska jag gå på ansiktsbehandling, mmm.... Skönt! Jag kanske även shoppar lite nödvändiga saker som behövs med tanke på Kreta-resan.

Nu ska jag återigen ta och stoppa näsan i biologiboken och sätta igång att plugga som bara vad!


Måndag

Det blev en bloggpaus nu över helgen. orsaken till att jag inte har bloggat något under hela veckoslutet är att jag har varit out of town, haha! Mest låånga tråkiga bilresor, skittråkigt...

På lördag åkte vi iväg för att gå på min farbrors och hans frus femtioårskalas. Vi åkte iväg på morgonen, eftersom det var en typ tre timmars bilresa dit. För guds skull, det var ju lördag, ska man inte få sova då? Inte kunde jag sova i bilen heller för då skulle jag antagligen inte ha sett så fräsch ut nar vi var framme, klänningen var inte heller särskilt bekväm att sitta i bilen med. Oj, vad jag klagar, haha!

När vi väl var framme var det mest sådär att man fick sitta där och ta emot en massa komentarer som: "Jösses, vad ni har vuxit!" och "Oj, vilka eleganta små damer ni har blivit då!" och "Hur gamla var det ni var nu igen? 13? 15! Nej, men herre gud vad tiden har gått snabbt!". I think you know the feeling, släkten verkar aldrig acceptera att man har blivit äldre.

När vi ändå var i farten åkte vi en sväng till mormor och morfar för att fira morsdag där, det bev en rätt snabb visit den här gången. Sen bestod den långa resan hem främst av plugg.

Gissa vad som kom på posten idag...?


Ett paket från nelly.com som innehöll mina skor! Söta, små, lätta och bekväma,
går att mixa med rätt mycket. Märket är Sneaky Steve.

Det var allt för den här gången, ha det bra!

Torsdag

Hej allihopa! Tur att vi inte behövde skriva filmrecensionen i tillvalsengelska i alla fall. Jag har ingen som helst motivation eller inspiration att skriva något just nu. Min hjärna är definitivt i behov av sommarlov!

Hela eftermiddagen har jag suttit ute på terassen och njutit av solen. Under tiden har jag dessutom hunnit läsa ut boken, Den jag ville ha av Sheila O'flanagan. En bra bok med ett sött och romantiskt slut.

Förövrigt har jag inte gjort så mycket annat i dag, så jag antar att det är därför jag inte har något annat att skriva just nu, så hej med er för en stund!

Onsdag

Det är konstigt hur allt skolarbete samlas till samma kväll. Igår hade jag en massa att göra, idag har jag däremot inget skolarbete att bry mej om. Som jag har sagt förut, jag är inte världens bästa på att planera mitt arbete. Igår var jag himla stressad och fick sån ångest att jag ibland bara måste intala mej själv att ta det lungt och ta ett djupt andetag. dessutom råkade de förstås säga på nyheterna just då att gymnasietiden brukar vara en jobbig och stressig period, speciellt för tjejer. Hur i hela världen hade jag tänkt klara av gymnasiet då?

Som grädde på moset gick kemiprovet åt skogen också. Jag kunde ju det hyfsat igår, varför gick provet så dåligt? På senaste tiden har jag börjat känna mer press under proven, vilket leder till att jag blir mer trögtänkt. Kanske beror det på att jag har blivit hårdare mot mej själv på senaste tiden, jag blir aldrig nöjd över någonting jag åstadkommer. Igår pluggade jag som en galning till kemiprovet då jag dessutom hade svenska uppgiften att oroa mej över. Visst, den blev färdig, men jag var absolut inte nöjd med vad jag hade skrivit.

Alltså, jag har inga problem i skolan och visst går det bra för mej. Men det är det med mej att jag vill att det ska gå bättre än bra, suck! Skönt att det inte är långt till sommarlovet, så man får ta och vila ut sej och så att säja "ladda batterierna".

Okej, det här inlägget låter antagligen deprimerande och jättekonstigt, kanske håller jag verkligen på att bli knäpp, haha! Skolan är ändå inte hela världen, men visst vill man att det ska gå bra.

Måndag

Tjena, tjena! det blir bara ett snabbt och kort inlägg innan jag måste återvända till skolarbetet igen.


Söta små skor från Mekka som nu är mina. Skulle egentligen ha köpt dem
i lördags, men då hade jag inte presentkortet som jag fick i julklapp med.


En shiny sammetskudde blev det också på samma gång.


En bild på ett hörn i mitt rum.


Japp, så här ser mitt rum mestadels ut so far.

Får se om jag skriver något mer senare, det känns bara som om jag håller på att drunkna i skolarbete just nu, så jag börjar få lite ångest om jag inte tar itu med det direkt.

Gårdagens inköp

En härlig klänning från Gina. Randen som ser svart ut är egentligen mörkblå.
Antingen är det fotografen som fotar ur fel vinkel (troligtvis) eller så är det min
kamera som är förgblind, haha!


Snygg tröja som jag har spanat in. Märket är Ichi.


Ett sängöverkast (i bakgrunden), en kudde och en liten korg.


Hej igen!

Hej! Har just kommit hem från Emma. Vi hade en skitkul kväll, vi hoppade på studsmattan, skrattade, käkade glass och pratade om allt och ingenting. Soffi hade tråkigt, så även hon kom och spenderade kvällen med oss. Och hon fick släppa loss sin vilda sida, haha!

När Soffi hade åkt hem såg vi på en jättebra film som hette P.S. I love you. Den var dock otroligt sorglig och fick mej verkligen att tänka djupare på äkta kärlek. Emma satt och bölade hela tiden, jag är bara inte sån som brukar gråta till sorgliga filmer, men man kände nog att tårarna började bränna bakom ögonlocken.

Nu ska jag hjälpa mamma med fönstertvättandet, jag lägger upp bilderna på inköpen och skriver snare, hej så länge!

Äntligen hemma!

Nu har jag kommit hem från en lång dag på stan. Mamma tvingade upp oss jättetidigt, hon brukar väl tycka att det är slöseri med tid att sova bort hela dagen, haha! Nåja, vi hann ju med mycket i alla fall.

Inköpen bestod av lite av varje; ett sängöverkast, en burk, en skjorta, en klänning mm. Det kommer bilder senare, bara min kamera har hunnit ladda lite.

Ikväll, eller inatt ska vi ha kul! Det blir övernattning hos Emma då.

God morgon!

Hej på er! Det blir ett snabbt inlägg innan jag, Alex och mamma sticker till stan för att se på lite inredning plus lite andra saker. Sen blir det väl plugg och sånt resten av dagen, blääähääää! Men hörni, det var ju första maj igår, vilket betyder att det bara är cirka en månad tills det blir sommarlov. Och så är det bara två veckor tills vi åker iväg till Kreta, wooohoooo!!!

Ooops!

HAWAII-Chain And Tie Sandal
Glömde säja att de finns i en snygg grön färg också!

Fnittrig promenad!

Kom just hem från en pomenad med Emma, Alex och Mimmi. Gud, vad vi var fnittriga! Skrattade åt ingenting! Vi (nolifers, hehe!) hittade några kritor eller något sånt på marken, och gissa vad vi gjorde med dem, haha! Vi ritade våra namn där på trottoaren plus Mimmis namn också, och så skrev vi glad första maj också!

Härligt när man kommer från en frisk promenad så är man rosig om kinderna och mitt hår är lockigt och rufsigt! Jättekul eller hur?

HAWAII-Chain And Tie Sandal
Snygga sandaler från topshop. Det kanske inte syns så bra på den här bilden, men de är någonsorts flipflops som man sedan knyter runt vristen. Förresten, var det såna du pratade om Emma?

Hemma igen!

Vi kom hem från stan för en stund sedan, och nu har vi just ätit struvor, mumms!

Före vi åkte in till stan, blev det som vanligt skitbrottom för mej. Och om det är brottom blir jag stressad, vilket leder till att allt krånglar till sej för mej. Det leder i sin tur till att jag blir förbannad på allt och alla.

Jag stod framför mitt klädskåp och försökte välja vad jag skulle ha på mej. Jag valde då en outfit som jag skulle ha nylonstrumpbyxor till. Klantiga jag kom då först på att shit, jag har ju inte rakat benen! Som sagt hade jag brottom, och förstås skar jag mej rejält. Och det tänkte ju aldrig sluta blöda! Som tur täckte strumpbyxorna plåstret rätt bra.

Jag och syrran tidigare till stan än de andra, så vi tog en snabb lunch som bestod av smaskiga vårrullar. När de andra kom gick vi rut och tittade lite och köpte godis, som vi satt och åt i stadsparken. Några studenter hade tydligen tänkt fira första maj med att knuffa varandra i vattenfontänen...

Vi stod även och kollade på bilparaden som brukar hållas varje år. En massa ursnygga bilar kom föbi, Cadillacs, gamla Chevrolebilar, Mustanger, Corvetter mm. Skitsnygga!

1:sta maj!

Godmorgon allihopa och glad första maj! Det blev tyvärr inget bloggande igår, men vi hade i alla fall ett trevligt valborgsfirande. Hoppas ni också hade en trevlig valborg! Vi firade med en god middag och en droppe champange. Första maj ska jag väl fira med att hänga på stan med girlsen. Det blir antagligen glassätande och så ska vi njuta av den härliga vårsolen.

Ja, just det igår hade jag, Emma och Alex ansiktsbehandling. Skönt och fräscht, dock passade det inte min hud perfekt. När jag kom hem märkte jag att min hud hade tagit lite stryk av maskerna vi smätade i ansiktet, mina kinder var alldeles röda och ömma. Jag blir så irriterad på att min hud måste vara så känslig.

Ha en bra första maj allihopa!

RSS 2.0