Dagens inköp









Allt är från H&M. Bilderna blev väl lite dåliga, som sagt jag är urusel på att fotografera. Är det bara jag eller ser ni också gula fläckar på bilderna? Nåja, det har i alla fall inte kläderna.

Tisdag

Idag har tvillingarna varit och shoppat lite eftersom det är mellandagsrea just nu. För min del blev det dock bara plagg till normalpris. Men rrean här i stan är rätt snål, t.ex. H&M plockar fram kläder från typ sommaren som de rear ut.

Den här dagen började rätt stressigt. Vi hade tänkt att vi skulle åka med halv tolv bussen till stan. Jag vaknade ungefär kvart före elva, jag hade nog trott att jag skulle vakna tidigare. Men den här natten fick jag i alla fall sova ordentligt, jag gick rätt tidigt och sova igår, så jag har sovit typ elva timmar. I alla fall så väckte jag Alex när jag vaknat. Jag tänkte att vi kanske skulle ta en senare buss, men hon var tydligen fastbesluten vid att hinna med hal tolv bussen. Så vi fixade oss iordning på rekordfart, slängde i oss lite frukost och gick till bussen, vi hann hur bra som helst till bussen.

Vi träffade även Soffi och Blubb på stan. Jag hade varit och prövat lite kläder och så kom Soffi med en stor klädhög och Blubb kom efter med några klädesplagg i handen. Soffi småskrattar lite när hon kommer förbi, och sedan när Blubb kommer säger hon: "Jo alltså, allt är Soffis!" Hahaha! Hoppas att Blubb också hittade något.

Jag sätter upp lite bilder på inköpen senare ikväll, hej så länge!

Dagen så här långt

Jag steg upp väldigt tidigt imorse för få skjuts till stallet. Usch, vilken jobbig natt det var! Jag drömde att jag haffade ett par knarklangare. Polisen var mycket tacksam för min insats, men knarkarna sattes inte i fängelse, så de började förfölja mej, och det var ju lite läskigt... Snacka om konstig dröm!

Nåja, tillbaka till verkligheten. Jag och Alexandra red en stund i terrängen på förmiddagen. Det var jättemysigt att rida när det ändå är så här pass mycket snö, bortsett från att det är kallt och att man inte riktigt kan välja vilken gångart som helst.

Nu ska jag gå i duschen, jag står inte ut med det här flottiga håret längre.


Söndag

Nu har pappa fixat trådlöst nätverk, så för tillfället sitter jag med min laptop i mitt rum och bloggar. Har också skaffat mus till den idag.

Vad har jag annars gjort idag då? Vi åkte och bytte High school musical 3-blurayn vi fick av pappa till julklapp, eftersom han hade glömt att han redan köpt den tidigare på DVD åt oss. Så den blev utbytt till en av Fannys favoritfilmer: The Proposal. Få se nu om den är så bra som hon säger. Sen har jag haft ett väldigt konstigt telefon samtal med Emma. Hon är inte riktigt normal den människan!

Som ni märker har det varit en rätt slö dag för min del, så mer har jag inte att säga.

Julklapparna

Jag kan väl börja med att berätta att jag fick en laptop av mamma och pappa. Ingen särskilt speciell eller så, men jag är nöjd. Nu behöver jag och Alex inte längre turas om att använda familjens gemensamma dator.

Jag fick en finurlig "spargris" med tillhörande etiketter som man kan
klistra dit beroende vad man sparar till, av mamma och pappa.


Av Emma fick jag fyra stycken diadem plus en hårklämma. Fick även
ett diadem av Mamma och ett av Nina.


Även denna fick jag av Emma, haha! (Vem annars?)



Den här snygga Friis & Co-väskan fick jag av mamma och pappa.

Armbandet är från Bea och Soffi. Halsbandet och ögonskuggan är från
mamma och ringen från Alexandra.

Av mormor och morfar fick jag bland annat ett smart set med vilket
man kan fixa sitt eget halsband. Armbandet och halsbandet är från
mammas och pappas gudson och hans familj.

En necessär av syrran, en pyjamas, läppbalsam och så handkräm,
som jag får nästan varje år, men det behövs, av mamma och pappa.

Kolla vilken söt groda jag fick av Ika, Riina, Fanny och Emsi! Den passar
perfekt in i mitt rum. Av dem fick jag också en ögonmask.



Och så lite kläder av mamma och pappa. Usch, den här bilden blev
ännu sämre än de andra, och nej mitt golv är inte gult.

Förutom det här fick jag tillsammans med min syster Volumemastern från Björn Axén och en locktång. Jag testade locktången idag, det var så mycket lättare än att försöka fixa lockar med värmespolar och plattång, plus att lockarna blir mycket snyggare. Sedan fick jag också lite stickade grejer och Nomination-bitar av mormor och morfar, nya hörlurar till Ipoden och ytterligare ett par Nomination-bitar av mamma och pappa. Under granen låg även ett paket där det stod: "God jul till Alexandra och Gabriella, och kanske lite till mamma och pappa också..." I det paketet fanns årets julklap: spikmattan! Hehe...


Fredag - juldagen

Hej igen! Nu har det varit ett litet uppehåll i bloggandet igen, men jag har varit fullt upptagen med att fira jul, haha! Fast julen är inte slut än. Jag har precis kommit hem från en kall promenad med Emma, Alex och Emmas hund Mimmi. Jag gillar verkligen att gå på promenader med kompisar så man kan prata om allt och ingenting, men måste det vara så kallt? Emma tyckte att vi skulle komma in till henne och värma oss innan vi gick hem och samtidigt passade hon på att visa några av sina favoritscener ur GG, hehe...

Lite om min julafton då. Vi hade en helt vanlig traditionell jul, bortsett från att vi inte hade hela släkten här som många andra familjer. Det var bara jag, syrran, mamma, pappa och så mormor och morfar. Just the way I like it! Men annars så kollade vi på Kalle Anka och åt den vanliga julmaten som jag inte är sådär väldigt förtjust i. Men det går väl an att äta en gång i året. Efter maten var det julklappsutdelning. De yngsta barnen i huset är redan femton, så nej det kom ingen jultomte, haha! Utan alla klappar låg under granen. Bilder av julkklapparna kommer antagligen imorgon. Men självklart tog inte världens mest usla fotograf nästan några foton alls från själva julaftonen. Men tack allihopa för de fina julklapparna!

Förresten har jag under julen fått en trevlig finnexplosion, usch då! Jag undrade vad det berodde på, men så föreslog min smarta vän Emma att det kanske beror på all choklad. Och det verkar ju logiskt. Men nu är det jul, och då ska man äta choklad.


Snart är det jul!

Så var det dan före dan före dopparedan då. Hösten har gått så himla snabbt och om två dagar är det julafton.

Vi har bakat både hallonsnitt (eftersom mormor hade glömt de hon
hade bakat hemma)...



...och bullar

Dessutom är julgranen äntligen köpt och pepparkakshuset är på gång.


Måndag

Min dag borjade inte särskilt trevligt. Städerskan skulle komma hit extra tidigt idag för att julstäda, så då gällde det att vara iordningfixad innan dess. Jag var så otroligt trött, det är så irriterande att behöva stiga upp tidigt på loven. När jag och Alexandra ändå var uppe passade vi på att fixa islyktor medan det ändå är så här pass kallt.

Vid tolv drog vi iväg till födelsedagsbarnet Emsi. Min kära syster hade kommit på den briljanta idén att vi skulle åka pulka, men det blev inget av det. Sedan blev det också julklappsutdelning. Tack för julklapparna tjejer!

Nu har även mina kära morföräldrar kommit för att fira ju med oss. Japp, julen är här om fyra dagar, även om det inte känns så.

En del av julförberedelserna klara

Jag har precis kommit hem från Emma. Vi har paketerat tjejornas julklappar och hittat på julrim till dem. Gud, vad svårt det är att komma på rim! Vi är lite som små barn, håller man på med samma sak för länge är det svårt att vara seriös. Men någorlunda hyfsade rim blev det väl. Annars har vi käkat massa choklad och kollat på GG.

Förresten är julklappsångesten borta nu, alla julklappar är inköpta nu.

 


Jullov!

Äntligen är dagen vi alla har väntat på sen augusti här, haha! Kanske inte riktigt... Men snabbt har den här terminen i alla fall gått, jag har knappt hunnit med. Det är nästan så att man får en liten chock när man upptäcker att nu är nästan halva nian förbi och julen är snart här.

Nu ska jag bara fixa de sista julklapparna, sedan kan jag slappna av.

Fredag - julfest

Som jag nämnde igår var vi lediga på dagen och hade julfest på kvällen. Passade på att shoppa lite julklappar på dagen istället, men alla är fortfarande inte inköpta. Förutom julklappar köpte jag även denna:

Spanade in den här snygga jackan/kavajen på Cosmopolitans hemsida
för ett tag sedan, trodde inte att den skulle finnas här men överraskande
nog fanns den det. Den är från H&M för bara 19,90€/ca 199 kr.



Gaby likes!

Det blev inget långt inlägg den här gången, men nu ska jag gå och sova, eftersom vi måste vara i skolan några timmar imorgon också, vilket betyder tidig uppstigning även imorgon. God natt!


Torsdag

Jo, på tal om den globala uppvärmningen har vi nu en smällkall vinter med mycket snö och en temperatur på -20 grader. Snön är jättemysig nu när det snart är jul, men måste det vara så kallt! Jag har det i och för sej rätt varmt i min dunjacka, även om jag har dåligt samvete över att äga en sådan... Men fötterna och Händerna fryser jag som bara vad om.

Mer då? Jag har fixat fler julklappar idag, men har dock en hel del kvar. Men tyvärr kan jag ju inte visa dem här. Jag brukar alltid vara i extra god tid med julklapparna, men i år känner jag mej inte alls förberedd inför julen. 

Snart är det i alla fall jullov och dessutom har vi ledigt imorgon eftersom det är julfest på kvällen. Det här året är det enda programmet jag detar i ett pinsamt franska-program. Programmen jag varit med i de tidigare åren har inte direkt varit några höjdare de heller, haha!

Dagens shoppingrunda

Det kändes väl rätt hopplöst när vi kom till stan, vi gick igenom ett antal affärer och hittade ingenting som skulle kunna passa någon av girlsen. Sedan var det dags för ett besök till kyrkan och när gudstjänsten väl var över visste vi fortfarande inte vad vi skulle ta oss till.

Efter att ha gått i ytterligare några affärer till utan vidare framgång satte vi oss på Wayne's för att ta oss en funderare och få något i magen. Överranskande nog kläckte vi faktiskt några idéer. Efter det kände vi oss lite mer optimistiska och vi hittade en hel del julklappar.

Vad har dagens shoppingrunda fått mej att inse då? Jo, att jag verkligen har saknat att shoppa med mina två närmsta vänner. Det är otroligt längesen vi har gjort det och vi hade det jättekul.

Pepparkakor, pepparkakor, pepparkakor

Haha! Ordet pepperkakor börjar låta konstigt när man säger det om och om igen, pepparkakor... Jaja, jag har i alla fall spenderat de senaste timmarna hos Fanny med vännerna. Jag antar att alla har fått det klart för sej vid det här laget, men vi har i alla fall bakat pepparkakor, massor av pepparkakor.

Jo, alltså jag har väl inte varit sådär värst flitig med bloggandet den här veckan. Fast det är väl ingen större överraskning. Jag hade tänkt slänga in ett inlägg igår, men jag hade absolut ingenting att blogga om, så jag tänkte göra det senare, men så blev det inte. För sedan kom farbror med julklappar, och sedan åkte jag och syrran och handlade med pappa på rekordfart för att hinna hem till finalen av Idol. Efter det var jag alldeles för trött för att blogga.

På tal om Idol tyckte jag att det var en bra final med två duktiga sångare, och Erik var absolut en värdig vinnare. Som med alla vinnarlåtar fastnar även den här lätt i huvudet, så det är det jag har haft på hjärnan idag. Higher, higher, higher...

Så var det ju också det här med julklapparna, jag har inte köpt en enda ännu! Jag och Alexandra åkte en snabb sväng in till stan på förmiddagen idag, meen vi köpte inget. Fast imorgon ska jag, Emma och Alexandra shoppa julklappar till tjejorna, hoppas vi hittar på något då.


Problem

Okej, nu funkar internet! Det verkar som om det alltid är något fel med den här datorn. Något som däremot inte funkar är att ladda upp några av bilderna från självständighetsbalen som jag lovade. Just det ja, det är det som är felet den här gången.

Förövrigt har jag precis sett The Notebook för andra gången. Tänkte uppfriska minnet lite eftersom jag måste skriva en filmrecension på engelska. Men jag har absolut inget emot att se den om och om igen.

Other than that har jag ingenting att blogga om för tillfället, så nu tänkte jag återvända till resten av läxorna.

Kvällen hos Beagris

Hahahahahaaa! För det första måste jag bara meddela att jag har en väldigt konstig syster som just nu håller på att fiska efter sin lösnagel i vattnet hon ska tvätta golvet med!

Nåja, tillbaka till rubriken. Igår hade Bea födelsedagsfest hemma hos sej, vi hade en skitkul kväll. Vi åt vårrullar, pratade, skrattade och fjantade oss. Sedan såg vi på Idol, och eftersom det var Beas "födelsedag" sjöng vi självklart en massa High School Musical-låtar. Eller Bea sjöng solo och vi andra körade, kan man väl säga, haha! Sedan såg vi också på gamla avsnitt av Paffabriken som Bea varit med i, så söt hon var!

När det var dags för röstresutaten i Idol vändes plötsligt de flestas glädje till ilska, haha! Alla blev alldeles chockade: Erik och Calle kommer att vara i finalen istället för Erik och Tove. Tove hade verkligen förtjänat en plats i finalen, hon är så ung och har ändå en så mäktig och unik röst.



Igge och en massa tomma skålar och fat.



Soffi och Bea dansar...?

Ika med en konstig min, och Bea som dricker Cola. OBS! Utan bubblor!



Emma poserar



Alexandra myser med Jörgen.



Allsång!

Det var den kvällen det, mer om självständighetsbalen och bilder från den kommer senare. Ciao!


Torsdag

Japp, redan i kväll börjar balförberedelserna. Jag har just fixat syrrans ögonbryn, eftersom hon inte vill göra det själv. Jag har också testat göra lockar i håret med hjälp av värmespolar, men jag gav upp eftersom det bara blev ett enda rufs när jag försökte rulla upp håret i spolarna. Kanske tar och prövar igen lite senare när jag samlat lite tålamod. Sen tog jag och övade att fixa lockar med plattången i högsta hugg, ifall det blir metoden jag använder imorgon. Det är lite jobbigt, för ibland lyckas jag fixa riktigt fina lockar, och ibland händer absolut ingenting. Då kan man väl ställa den enkla frågan varför jag inte går till en frisör för att få håret fixat? Jo, de flesta frisörsalonger jag har kollat öppnar först klockan nio, och vi måste vara i skolan klockan tio. Men alla andra har tydligen lyckats fixa frissatider till klockan åtte imorgon, så jag borde väl ha kollat lite nogrannare...

Kvar på saker-som-måste-göras-inför-balen-redan-ikväll-listan är:

Noppa ögonnbrynen

Gå i duschen

Fixa naglarna (fransk manikyr)

Bestämma mej för vad jag ska göra med mitt hår imorgon


Hade tänkt gå och sova tidigare idag, eftersom det så lätt syns i mitt ansikte när jag sovit för lite, men sen påminde Alexandra mej om att det kommer Glee idag. Och det vill man ju inte missa...


Måndag

Jag och syrran har haft ensam hemma-kväll idag, eftersom mamma är på arbetsresa och pappa är på julfest. Så först såg vi på Notting Hill, men den var inbandad och slutet hade inte kommit med. Annars var det en bra film. Sedan fixade vi lasagne, och så tittade vi på ytterligare en film: The Notebook. En så otroligt söt kärlekshistoria!



Vad det gäller min feber så tror jag att den har sjunkit. Jag känner mej mycket bättre nu än i morse. Hörde att även Blubbis hade fått feber av vaccinet. Ja, förresten så lärde Blubb mej hur man öppnar sina höfter i måndags, bara så du vet har jag haft  smått ont i höfterna både igår och idag, haha! Det där med yoga är nog inte riktigt min grej!


Usch och fy!

Blää!  Jag är hemma med feber idag, som antagligen beror på svininfluensavaccinet. Det lär ska ha varit många som reagerat på det sättet, och för de flesta har det gått om efter ett par dagar. Jag hoppas verkligen att jag blir frisk till balen.

Det är i alla fall skönt att det bara är feber och att man inte behöver ligga och snora. Ändå har jag sovit jättedåligt inatt. Jag har vaknat stup i kvarten, och dessutom kan jag inte ligga på ena sidan, eftersom det har gjort så ont i armen. Den värker mycket mer idag än igår.

Nåja, det blir väl en hel massa film idag då. 


RSS 2.0