Onsdag

Hmmm... Det var inte direkt oväntat att min artikel inte skulle bli inlämnad idag. Vi hade i coh för sej vikarie så det kanske inte var lika hemskt, hehe! Å andra sidan var min artikel nästan klar, och jag skulle ha fått tio minuter på mej att göra den klar, men jag är ju lite av en perfektionist.

Jag ursäktar för dålig uppdatering igår, jag hade helt enkelt inget att säja. Borde kanske återgå till pluggandet snart, suck!

Jippiii! På fredag är det första maj! Det är faktiskt längesen vi har varit en full vecka i skolan, men jag har absolut inget emot det. Planerna för första maj är väl mest att strosa omkring på stan med girlsen.

Måndag

Den här dagen började med att vi missade bussen. Bra start på dagen eller hur? Ingen kunde skjutsa oss till skolan, så vi började gå. Tur att det var så skönt väder i alla fall, plus att vi hade gymppa första timmen. Såg vi en annan buss tvärs över gatan, så vi rusade dit och åkte en bit med den. Det var inte så långt vi åkte med den, största delen gick vi nog, men lite tid sparade vi på det.

Vår svenska lärare kommer inte att vara i skolan på hela veckan, så antagligen behöver inte svenskauppgiften lämnas in den här veckan ännu. Vilken lättnad, för min motivation och inspiration har försvunnit igen.

Nu ska jag plugga lite och kanske kolla på top model, see you later alligator!

Gomorron!

Nästan morgon är det i alla fall, har brist på rubriker igen. Det blev rätt dålig uppdatering igår, eller hur? Men vi hade en jättetrevlig kväll igår med familjen. Det blev vitlökskyckling för mej och en delicious panna cotta till efterrätt, mmmm...!

Dagens program blir väl mest att plugga och jobba på artikeln till svenskan. Och så ska vi väl fixa det sista i mitt rum, så snart får jag flytta in! Möblerna kommer dock först i slutet av maj, så jag antar att det kommer att kännas rätt tomt där inne.

Mitt praoomdöme var väl sådär, chefen hade kryssat för berömligt i alla andra rutor förutom aktivitet där hon ahde kryssat för gott, men hon skrev i alla fall att jag var rask, duktig, flitig, trevlig, och att jag var till stor hjälp. På tal om prao så har jag ju haft sovmorgnar i en vecka nu och imorgon blir jag tvungen att stiga upp halv sju igen.

Nu ska jag ta och göra någon nytta, hejdå!

På väg till sista praodagen

Ska slänga ihop ett snabbt inlägg innan jag åker iväg. På ett sätt är det ju skönt att det är sista praodagen, för det har verkligen varit tung att jobba ända till klockan sex på kvällen. Det negativa är ju förstås att det är skola igen nästa vecka. Då börjar proven och allt igen, suck!

Jag är aningen oroad över mitt praoomdöme. Alltså jag har inte skött mej dåligt eller så, jag har gjort det de har sagt åt mej att göra och jag har gjort det jag själv har sett att behöver göres. Men jag antar att jag kan uppfattas som lite trög, eftersom de flesta pratar finska och jag fattar inte allt de säger. Så jag frågar rätt mycket.

Men hörni, jag har faktist inte slagit sönder något hittils, jag är mycket stolt över mej själv för det, haha! Jag kommer säkert att ha sönder något idag, bara för att jag sa så där.

Nu måste jag skynda så jag hinner bli klar innan jag ska åka iväg med bussen, hejdå!

Good morning!

Torsdag redan? Oj, oj, oj, vad tiden går fort! Tiden går bara snabbare och snabbare, så man hänger inte riktigt med. Men i och för sej är det ju, bra eftersom då är ju sommarlovet snart här! Jipppiiii!

Vad har jag mer att säja nu då? Just det, i morgon är det ju konvent, ni hänger väl med och partajar girls? Hmm... det var väl det... Alltså jag börjar bli rastlös när jag aldrig kommer på något att skriva om.

Men nu ska jag inte slösa bort tiden med att sitta här och försöka komma på något mer att skriva, hejdå!

Onsdag - Praodag nr 3

Jag börjar nog mer och mer trivas med min praoplats på Café de Paris, men jag hatar de långa busresorna hem sedan! Jag självklart otroligt trött just nu, men man börjar vänja sej efter var dag som går.

I natt sov jag och syrran över hos Emma, vi hann inte med så mycket, men vi hade det ändå mysigt när vi käkade godis och kollade på Gossip Girl. Vaknade dock ett antal gånger inatt av Emmas hostande. Stackarn håller väl på att bli förkyld igen!

Vad har jag mer att säga då? Näpp, ingenting som jag kommer på just nu åtminstone. Jag ska ta och jobba lite på min artikel till svenskan så jag får den färdig någon gång. Hejdå!

Snart på väg till andra praodagen!

Hoppas att den här dagen inte känns lika trög som gårdagen. Men nu är jag i alla fall utvilad och beredd för andra praodagen. Man känner nog sej lite som en outsider, när alla andra sluta klockan tre. Men jag får i alla fall en del gjort före jobbet. Jag har just skrivit lite på min svenskaartikel, först nu börjar det flyta på. Vi har ju redan haft ett par veckor på oss, men jag har bara inte kommit igång och oroat mej för att hela den här grejen ska gå åt skogen. Men nu börjar jag känna mej åtminsyone lite mindre orolig, nu gäller det bara att lämna in den i tid. Som jag ibland brukar ha liite problem med, haha!

Jag undrar vad jag ska ta på mej för skor idag, jag valde tydligen helt fel skor för en dags caféarbete igår, får se i fall jag hittar ett par som skulle vara mer passande idag.

Men nu ska jag göra mej klar för att jobba häcken av mej i dag igen, hejdå!

Måndag - jobb, jobb, jobb

Nu är jag alldeles slut! Alltså man blir verkligen trött av att stå hela dagen. Jag skulle nog hellre ha tagit skiftet mellan 9 och 3, för det kändes som om tiden släääpade sej fram. Och jag var otroligt avundsjuk på Sandra när hon slutade klockan halv tre.

Mina uppgifter har idag har varit att sätta in disk i diskmaskinen, plocka ur diskmaskinen, torka av borden, fylla på socker, kaffemjölk, grädde etc. föra soporna osv. Fast mest har det ju varit att lära sej hur allting funkar där och så, eftersom det var första praodagen. Min praoplats är väl helt okej, personalen är trevlig, maten är god... Det enda problemet är att det är så otroligt trångt! Och mycket disk dessutom, så att det blir ännu mer trångt. Men som sagt maten är god, jag åt en jättegod mögelost- och skinkpaj, mums!

Nu ropar mamma att maten är klar, hejdå!

Första praodagen!

Som sagt börjar min arbetsdag först klockan tolv, så jag har en hel del extra tid här hemma förrän jag ger mej iväg. Jag vaknade redan klockan åtta, så jag har för det mesta bara suttit och chillat, kollat på top model och så. Det är skönt att ha bra med tid, tycker åtminstone jag som alltid har skitbrottom och stressar med allt i sista minuten. Skulle bara fattas att jag skulle ha tagit fel på tiden och att mina arbetsdagar ändå börjar typ klockan nio.

En sak undrar jag bara hur i hela världen ska man vara klädd på prao? Vissa regler fanns det i alla fall, som t.ex. att man måste ha svarta byxor. Hoppas inte att det är hemskt dammigt där, för mina nya svarta byxor från Vila tar så himla lätt åt sej damm. Så i så fall kommer mina svarta byxor att vara gråa när jag kommer hem, haha! Jag har redan måstat stå och dra med en såndär tejprulle-grej på mina byxor.

Jag ska ta bussen om ca 40 minuter, och jag måste fixa en del saker före det, så vi hörs senare, hejdå!

Söndag

Japp, då var den här helgen förbi. Men det blir i alla fall ingen skola imorgon för min del, utan vi har ju prao, tjohoo! Hmmm... klumpiga jag får nog hålla sej skärpt så jag inte klantar till det. De som känner mej vet ju att det händer rätt ofta. Oj, nu börjar parlamentet, så nu måte jag kila, hejdå!


Gomorron!

Gomorron på er! Har ni sovit gott? Jag har sovit rätt bra inatt faktiskt. Dagens planer är att åka och se på självaste  isprinsessan Ikas föreställning. Det ska bli kul, har hört att de har lagt ner en himla massa jobb på den här föreställningen. Så Ika du kommer nog att ha en egen liten fanclub närvarande på din stora dag!

Nu måste jag skynda mej om jag ska hinna bli klar innan dess, hejdå!

Lördag

Tänkte skriva gomorron som rubrik, men herregud, klockan är ju redan över fem! Vart i hela världen har den här dagen tagit vägen? Har varit ute på ärenden hela dagen, så tiden har bara runnit iväg.

Först åkte vi iväg för att fota oss till mopedkorten (fotot på mej blev allt annat än bra). På samma gång åkte vi en sväng till tapetaffären och hämtade tapeterna som äntligen har kommit. När vi kom hem åt vi lunch och sedan ville mamma ha med mej till Hemtex, så det var bara att hoppa in i bilen igen. Fast jag tror inte att mamma hade sådär jättemycket nytta av mej, jag måste nog säja att jag och mamma har ganska olika stil på saker och ting. Nåja, väl framme hittade jag en söt liten burk , så tänkte jag att den här tar jag och slår sönder! Nee, riktigt så gick det inte till, haha! Jag tog upp burken och plötsligt tappade jag greppet och burken åkte i golvet. Varför händer sånt här alltid mej? Som tur var sa kvinnan i kassan att det inte gjorde något, men jag skämdes ju ändå.

Igår var det ridning som vanligt och för omväxlings skull red jag Elmer, alltså inte Santtu denna gång. Det gick väl nog helt okej. Ridbanan hade torkat upp rätt bra, så jag tänkte att: "Ååh, vad kul, nu kan man ju börja göra mer saker än när det var helt genom blött!"
Gissa om det inte började snöa efteråt? Jo, stora flingor dessutom, som säkert var typ 2 cm i diameter. Idag när jag vaknade var det ju i och för sej soligt, men marken var helt täckt av snö, suck!


Den här ska väl ge lite inspiration till min artikel till svenskan. Dagens
nödvändigaste och enda uppköp för min del.


Vi hämtade också hem mumsiga äppel och kanel muffins från Wayne's.

Tosdag

Japp, det är den sextonde april och vet ni vad? Det snöar! Hur knäppt ar inte det? Marken var ju ställvis helt snöfri redan, men jag vet faktist inte hur mycket av den här snön som faktiskt "fastnade" på marken, det mesta smälte nog direkt. Men ändå, så här kan det ju inte hålla på hur länge som helst. Man vill ju inte att det ska hjålla på och snöa ända in i juli. Alltså jag blir inte riktigt klok på vädret i det här landet.

Okej, det här blir bara ett kort inlägg (som mina flesta andra), för jag tror att Alexandra behöver datorn nu, så hej så länge!

Onsdag

Hmmm... Jag satte mej egentligen här framför datorn för att skriva på en tidningsartikel till svenskan. Men vad ska man göra då allt står stilla i huvudet på en? Suck, jag hade ju en massa idéer tidigare, men nu får jag dem bara inte nedskrivna. Skulle vilja förbättra mej på det här med att få in uppgifter i tid och så, och inte behöva sitta sista kvällen för inlämningsdagen och stressa med att klottra ihop något som låter bra. Som ni märker är jag urusel på att planera mitt arbete.

Haha! Nu har jag klagat lite, hur mår jag annars då? Jo, rätt bra faktist, har varit duktig och joggat lite idag. Man blir ju lite mer motiverad att göra det när det är så fint väder. Dessutom har jag ätit mammas delikata spagetti med köttfärssås, så jag är minsann inte hungrig. Det känns som om min mage har blivit typ tre gånger större.

Nu ska jag gå i duschen, hejdå!

Tja!

Nu har jag och mamsen varit ute på en uppfriskande promenad. Och pappa har jobbat under tiden, haha! Så nu är den "riktiga" färgen målad på mina väggar. Hoppas tapeterna också kommer snart, så är det så gott som klart.

Ikväll ska jag ´njuta framför tv:n av den underbara tv-serien Gossip Girl!


Tisdag

Usch, vad svårt det var att stiga upp i morse, ibland känns det som att det bara inte går. Skönt att det ändå bara är 3 dagar kvar av veckan, och sen har jag många sovmorgnar framför mej. Japp, hela veckan eftersom vi har praovecka då, och jag börjar först klockan tolv. En hel vecka utan prov också, skönt!

Min dag var rätt vanlig, bortsett från att typ alla är sjuka just nu, så det kändes väl lite tomt. Sen på dubbeltimmen i musik, fick jag höra en massa om hur bra Soffi var på musik café, nu ska du ta och passa på att njuta av all berömmelse, gumman!

Skriver senare igen, hejdå!

Måndag, även fast det känns som söndag

Man blir alldeles virrig när man är ledig, det blir hur svårt som helst att hålla reda på vilken veckodag det är. Men jag antar att man ändå inte har så stor nytta av att veta det när man är ledig.
Vad trist att det är skola imorgon, men nu är det snärt bara en månad kvar tills vi åker till Kreta, och efter det är det bara en vecka tills det är sommarlov! Yeeeyy!!!



Idag har jag målat grundfärg på väggarna. Jag ser väldigt koncentrerad ut,
haha! (Jo det är lite stökigt i bakgrunden, och jag har inte världens snyggaste
tröja på mej, men det är inte meningen heller.)


Alex poserar med tejprullen!


Detta har jag ätit idag, mums!

Snart är påsklovet slut...

Buhu, sista dagen av påsklovet! Nåja, man får väl ta och njuta så länge det varar. Fast inte vet jag hur mycket det är att njuta av att bara jobba, men inte stör jag mej på det, på ett sätt är det ju lite kul. Idag har jag hållit på och slipat väggarna, så nu är hela jag täckt av damm. Mysigt!

Söndag

Den här dagen har till en del bestått av jobb. Usch, vad tröttsamt! Men ju mer man jobbar, desto närmare kommer man resultatet.
Det blev i alla fall skönt att få en paus i det hela när några av oss girls träffades för att sitta och njuta av det fina vädret. Det var rätt varmt, men det blåste dock en aning. Fast det var varma och sköna vindar, inte som de isande kalla vindarna som man har varit tvungen att stå ut med hela vintern.

Vi tänkte egentligen sitta uppe på en liten kulle i närheten, men det blåste ännu värre där uppe, så vi stack hem till Soffi istället och lagade pizza, som vi sedan satt och åt ute på terassen. Vi hade det jättemysigt, det blev dock kallare mot kvällen. Och då finns det väl inget bättre än att värma sej med en kopp varm choklad?

Det var allt jag hade att säga om den här dagen, godnatt!


Good morning!

Gomorron allihopa! Hoppas ni har sovit gott. Själv vaknade jag ett antal gångar av ljudet av pumpen i akvariet, att man kan bli störd av små saker. Jag vaknade även en gång av att Alexandra pratade i sömnen, det är det enda negativa med att sova i samma rum som henne, hehe! Och så pratar hon så himla högt dessutom!
Nej, nu måste jag börja jobba, skriver mer sen, hej för en stund!


Utmattad

Nu är jag extremt trött efter att ha hållit på och rivit och skrapat bort tapeter. Jobbigt, men man har ju i alla fall fått något gjort idag.


Än en gång; GLAD PÅSK!!!


Alexandra försöker riva tapeterna i sitt rum, hehe!


Mitt rum, som ni ser har jag redan börjat på med att riva tapeterna i ena
hörnet.

Förresten så kommer det en bra film som heter The Wedding Date ikväll, den löns det att se på!
Hejdå!

Lördag

Hej och GLAD PÅSK på er alla! Det är ganska längesen jag bloggade sist, men jag har varit fullt upptagen nästan hela dagen igår med att tömma mitt rum, och förmiddagen har gått åt till att titta på en massa möbler. Ja, och så var det ju ridning igår kväll. Mitt rum ser förresten helt annorlunda ut nu när det är tomt. Det ser mycket större ut och så ekar det där inne, gissa vet som går in dit och ropar allt emellanåt? Haha!

Syrrans rum är också tomt, så för tillfället bor vi där nere i gästrummet. Bäddsoffan är lite obekväm, men det går väl tills vidare. Bara mammsen och pappsen kommer hem så ska vi väl äta lunch och sedan ska vi börja jobba igen.
Ikas urgulliga småsyskon var förrsten hit för en stund sedan som påskhäxor, lite blyga var de ju förstås, men otroligt söta!

Torsdag - påsklov!

Jaaaa!!! Äntligen är det påsklov! Så nu ska man passa på att slappa och trycka i sej en massa påskgodis. Eller jag vet inte hur mycket slappande det blir för min del, eftersom vi ska börja med renoveringen. Men det är skönt med lov i alla fall!
En bra start på lovet var det också. Emsi och Soffi uppträdde på musik café; Emsi med "It can only get better", och Soffi med "Halleluja". Det var jättevackert och jag är så otroligt stolt över er! Sen slutade vi ju lite tidigare och efter skolan fixade jag och Alex en jättetjusig (Not!) frisyr åt Emma, haha! Mamma hade med sej hem några marsipanbakelser som hade blivit över från något på jobbet, såklart var vi ju frivilliga att uppoffra oss och äta upp dem. De hade hockeylagets logo på, så något positivt för ju tydligen hockeyn med sej också! Jag är inte sådär värst insatt i det där med hockey, även om det är det som typ alla pratar om just nu.

Just nu är jag såå mätt, fast mycket nöjd också, haha! Jag har nämligen just ätit mammas jättegoda hemlagade hamburgare! Mums! Oj, det här inlägget handlade rätt mycket om mat, oops!

Ha ett bra påsklov allihopa! Eller till de flesta av er: ha en bra fortsättning på lovet! Hejdå!

Onsdag

Idag beställde vi tapeter, men de kommer först nästa vecka, alltså efter påskhelgen. Så det blir inte riktigt som planerat, men några burkar med målarfärg blev det i alla fall.

Ååh, nu har jag lock för öronen igen! Den här förkylningen ger sej ju aldrig! Den är nästan borta, men gud vad störande det är när man är så här smått förkyld ändå.

Skönt att det är lov snart, sista dagen man behöver vara i skolan för den här veckan är ju imorgon. Dessutom slutar vi en timme tidigare än vanligt imorgon, och så blir det en rätt slapp dag, eftersom det är musik cafe. Själv vill jag verkligen inte uppträda, jag vill inte plåga de andra. Men jag ska istället lyssna på mina kära vänner, Emsi och Soffi som ska sjunga varsin låt. Ni borde verkligen höra dem, de sjuger så otroligt bra! Jag är så himla avundsjuk!


Bakgrundsfärg ändrad

Yes! nu har oteckniska lilla jag fått åtminstone bakgrundsfärgen ändrad. Skulle vilja ändra lite annat också, men som sagt, otecknisk som jag är har fattar jag inte riktigt hur man ska göra. Men nåja kanske det också lyckas så småningom.
Nu ska jag börja plugga igen, hejdå!

Tisdag

Hej allihopa! Det är så skönt med dagar då man slutar tidigare, för  jag blir alltid lika förvånad varje gång jag ser att klockan inte är så mycket. Snart ska jag nog börja plugga lite på franska provet, och dessutom har vi nåt förhör i kemi imorron. Himla invecklat ämne det där.

Vad har hänt idag då? Inte så mycket, vi lyckades faktist komma i tid till finskan, ett stort framsteg för oss, haha! Fast vår lärare var nog rätt arg ända för "parfymincidenten" i fredags. Så farligt var det väl inte att vi råkade spilla lite parfym i klassrummet, att man måste göra en så stor sak av det.

Ikväll ska vi fara och beställa tapeter, äntligen ska vi börja skrida till verket med planerna. Det blir alltså nu på påsken som vi ska börja jobba med renoveringen. Sen gäller det bara för mej att försöka välja möbler, det är inte det lättaste.

Nej, men nu ska jag sätta igång med pluggandet, hej så länge och ha det bra!

Måndag

Tjena allihopa! Så var det måndag igen, synd men sant. Min dag började med lite trevlig morgongymppa (NOT!). Vi har alltså gymppa på måndag morgnar, hur kul är inte det? Bortsett från det hade vi dessutom balett på gymppan, som Emsi och hennes kompis ledde. Jag fattar inte hur man får till allt det där, det är en massa saker man måste komma ihåg; rak i ryggen, in med magen, spänn rumppan osv. Jag är ärligt talat urkass på balett och sånt, men jag måste säga att jag är otroligt imponerad av de som kan det. I balett måste man ha allt som jag saknar; bra magmuskler, bra hållning, spänstighet i benen och så måste man vara vig. Som sagt jag beundrar verkligen hur vissa klarar av det.

Idag har vi också tjuvkikat lite i Soffis dagbok, haha! Vi skrattade massor åt vad hon hade skrivit som 7-8 åring, men alla skrev väl lite roligt när man var så liten. Sen var det ju hälsokunskapsprov idag också, helt okej gick det, förväntar mej inga toppenresultat. Sedan efter skolan åt vi jättegoda vårrullar hos Emma, mums!


Söndag

Plugg, plugg och ännu lite mera plugg... Så ser min dag ut. Men det är ju ändå påsklov nästa vecka, även om det inte är så mycket att trösta sej med. Vi har ju trots allt bara två dagar ledigt från skolan, plus veckslutet då, nästan alla andra har ju en vecka. Orättvist!
Som sagt så har jag en ganska enformig dag, så det finns inte så mycket att skriva om. Nu ska jag återgå till pluggandet, hej så länge!

Lördag

Jag ursäktar så hemsk mycket för den dåliga uppdateringen denna vecka, måste verkligen skärpa mej på den fronten! Har liksom börjat märka att det bara blir färre och färre inlägg mot slutet av veckan.
I alla fall så hade vi temadag igår i skolan, och temat var könsbyte. Det var typ bara vi och några andra som hade klätt ut sej, tråkmånsar som inte vågar bjuda lite på sej själva! Men det var i alla fall kul att vara kille för en dag. Vi försökte vårt bästa för att bete oss som killar, även om det kanske inte lyckades till 100%.
Min förkylning är på bättringsvägen, även om jag inte ser så frisk ut, jag ser rent ut sagt förskräcklig ut! Så det var väl inte sådär jättekul att visa sej på stan idag, men jag hittade i alla fall en urhärlig sommarjacka från Vila;


En lite kortare modell blev det. Bilden är inte riktigt helt rättvis, den är absolut
snyggare på.


Första april!

Det glömde jag att säga i förra inlägget att det är ju första april idag. Underligt nog har jag inte gått på såå många aprilskämt. Och ännu konstigare är att trots mitt dåliga poker-face har jag faktist lyckats lura några med mina dåliga skämt idag. Har jag blivit bättre eller har mina vänner bara ovanligt korkade, haha!

Jag: (tittar i Ikas skor) Titta Ika det finns rosa kaniner i dina skor!
Emsi och Nina: Ååh, får jag se!

Ja, det här kanske inte är ett aprilskämt direkt, men det var så kul!

Emsi: Jag ska till läkaren idag
Alex: Jaha, vad ska du göra där?
Emsi: De ska kolla min höft
Jag: De kanske borde checka vad du har mellan öronene också, haha!
Emsi: (argt) Jag har inget mellan öronen!

Emsi, är du verkligen säker på att du inte har något mellan öronen?

Onsdag

Skit också, nu börjar snuvan också komma! Jag har suttit och nyst och snorat hela dagen, jobbigt! Jag mådde faktist rätt dåligt imorse, men jag for till skolan i alla fall så jag får provet överstökat. Fast det hjälpte nog att dricka c-vitamin, hostmedicin och andra nyttigheter som mamsen och papsen tyckte att jag skulle hälla i mej, haha!
Som sagt, prov idag. Det gick väl helt okej, men jag fick skynda med den sista biten, så det förvånar mej inte om det låter hemskt konstigt och osammanhängande.
Nu tror jag nog att det blir vår på riktigt, solen skiner nästan varje dag, fåglarna kvittrar, det börjar bli varmare, snön smälter... Och det blir blött, ljuvligt, haha! Nej, men det är skönt när våren kommer, så blir man piggare och får mer energi av den härliga vårsolen. Just det, jag och mina knäppa kompisar har ju en tävling på gång nu också; den som ser tussilago först får choklad av de andra två, så det är bara att hålla ögonen öppna!

RSS 2.0