Söndag

Är mitt uppe i packandet just nu. Har hållit på med det i stort sett sen jag kom hem från kyrkan. Ändå känns det som om jag inte kommer någon vart, jag bara plockar fram en massa saker utan att fundera något vidare. När man ska packa brukar alltid bli någon sorts stressmoment för mej. Sedan oroar jag mej alltid för ifall jag har glömt något, men det brukar ju visa sej när man kommer fram, haha!

Väderprognosen for Hurghada verkar okej, och så lär det ska finnas fina snorkelområden vid Rödahavskusten där Hurghada ligger. Det som oroar mej är maten, av vad jag har hört kan man väldigt lätt bli magsjuk i Egypten. Och jag brukar alltid ha oturen att få någon form av magsjuka på våra södernresor. Mamma har dock inhandlat olika sorters magmediciner för att vara på den säkra sidan.

Nu ska jag återgå till packandet, fast jag har ju i och för sej hela morgondagen på mej.

Gårdagens shopping

Största delen av gårdagen gick åt till att springa omkring i butiker på jakt efter sommarkläder. Så här kommer mina inköp från igår:



Två stycken bastoppar från Gina, och två par shorts. De beigea är från Gina, och de med smala blåa ränder (ränderna syns dock inte på bilden) är från H&M.


En topp med lite havskänsla från H&M.


Köpte en rätt vanlig svart bikini från Lindex, så med det här söta hårbandet från Gina kan man piffa upp själva "outfitten" lite.

Nu hinner jag inte skriva mer för tillfället, måste göra mej iordning nu för att åka till kyrkan för att få ytterligare en underskrift (det känns som om de här kyrkobesöken aldrig tar slut). Jag återkommer senare, see ya! 

Vår inspiration


Orscar De La Renta


Oscar de la Renta


Alberta Ferretti


Torsdag

Nu är det bara en skoldag och sedan är det sportlov! Eller nja, skoldag och skoldag, det är friluftsdag imorgon, och skoldagen är kortare, så det ska väl inte vara sådär jätteansträngande. Det ända som pratas om i skolan är hockey-OS. En del sitter uppe hela nätterna för att inte missa en enda match, och i måndags satt hela skolan i gymppasalen och kollade på hockey. Jag måste dock säga att inte är så väldigt insatt, fattar inte det intressanta i det hela.

Min dag har inte varit speciellt märkvärdig. Mina gulliga kompisar bestämde sig för att idag skulle vara en "dissa Gabi dag"... mmm, skitkul... De insåg dock rätt snabbt att det inte var något vidare kul, vilket var tur för mej eftersom jag kände att en fruktansvärd huvudvärk var på väg. Och har man inte själv huvudvärkstabletter med sig är det väl bra att ha en tvillingsyrra. Okej, få inte fel intryck av mina kompisar, de är inga mobbare, haha! De bara har ett visst behov av att bråka med folk, haha, nee, skämtade bara.

Sedan, efter skolan, blev det en sväng till stan med Alexandra och Ika. Först fika på Wayne's och sedan sedan strosade vi runt i affärer, främst på spaning efter sommarkläder för min del, eftersom vi snart åker iväg till Egypten. Köpte inget idag, så jag antar att jag får ta en till sväng via stan någon av de närmsta dagarna. Beställde en bikini för några veckor sedan, men den kommer inte att komma innan vi åker, så jag håller fortfarande utkik efter en ny bikini.

Just nu håller jag på att se på Glee, det är så himla synd att det är säsongsavslutning!

Undersökning

Okej, nu är det så här att jag behöver er hjälp gällande ett projekt i svenska. Vi ska undersöka slang. Så jag, Emma och Alexandra ska undersöka skillnaden mellan finlandssvenskt och svenskt slang som används av 14-25-åringar. Så skriv de fem valigaste slangorden ni använder, blir väldigt tacksam för era komentarer.

Om min dag i övrigt kan jag säga att matteprovet, som var det sista provet för den här perioden, gick åt skogen. Jag har precis kommit hem från stallet. Frös som bara vad, men nu har jag dock börjat få tillbaka värmen. Nu har jag istället börjat få ont i nacken av att jag hållit på och spänt hela kroppen.

Japp, men sätt igång och kommentera! 

Valentine's Day

Har precis varit och sett Valentine's Day Emma. En så otroligt fin, gullig och kärleksfylld film, med många kända skådespelare. Hade tänkt säga att den var rätt förutsägbar, men när man sett den till slut skulle jag nog inte välja det ordet, haha!
Tiedosto:Valentines day xlg.jpg

Den är en riktig feel good-film, man blir så himla glad av den! Jag rekomenderar den absolut!

Resan är bokad!

Slänger in ett snabbt inlägg. Jag ville bara meddela att resan äntligen är beställd. Någon gång i början av vecka nio (minns inte det exakta datumet) åker vi till Egypten! Nu blir det bara att kämpa sej igenom de tre sista proven och sedan är det nästan sportlov, och då blir det en vecka med sol och bad!

Nu ska jag försöka få engelska-uppsatsen klar, och sedan blir det bio med Emma.

God natt!

Är så himla trött just nu, känner mej som någon värre zombie. Det är otroligt hur trött jag är på kvällarna. Det sak bli så himla skönt att krypa ner i min sköna säng.

Har förresten hittat ett nåt som går att använda som hippie-hårband till Fannys 70- och 80-talsparty. Jag köpte det på Accessorize i London förra hösten, och har inte använt det en ända gång, men nu kommer det äntligen till användning.

Nåja, snart orkar jag inte hålla ögonen öppna längre, så nu ska jag gå och sova, god natt och sov så gott!

Mina funderingar...

Har precis kommit hem från en promenad med Alex, Emma och Mimsan, och slagit upp laptopen här bland en massa skolböcker.

Som ni vet har det varit lite sådär med mitt bloggande på sistone. Jag vet att jag har skämtat om hur sällan jag bloggar och att det här är den mest onödiga bloggen som finns, men det börjar faktiskt kännas så. Jag har lovat mej själv gång på gång att bli en mer aktiv bloggare utan att hålla det. Så jag har faktiskt börjat öveväga alternativet att lägga ner bloggen. Men min kära vän Emma tyckte istället att jag skulle ta mej själv i kragen och göra verklighet av mina löften. Och visst verkar det mer lockande att nå det mål man satt upp för sej än att bara ge upp?

Till saken hör också att Emma hotade med att lägga upp en bild sin blogg av mej tagen när jag somnat i bilen. Jag blev livrädd, haha! Jag somnar alltid i bilen på längre resor, så det har blivit lite av Emmas och Alexadras hobby att irritera mej med att  ta bilder när jag sover. Nåja, anyway, jag tror bara att jag behöver hitta ny motivation och inspiration för att göra bloggen mer intressant.


Äntligen helg!

Äntligen är det helg, fast det känns som om den här veckan har ändå gått rätt så snabbt ändå och det har varit skönt att ha en prov-fri vecka. Nästa vecka väntar dock två av de mest krävande proven: franska och fysik.

Imorgon ska vi fira Emma som fyllde 16 i tisdags, hon ska tydligen fixa en tre rätters middag. Som tema är det enfärgat, man ska alltså klä sig helt i en färg. Jag fick en färg som jag inte äger ett ändå klädesplagg av, så jag fick rota runt lite i mammas kläder, och hittade en skjorta i den färgen (färgerna är hemliga tills imorgon).

Tror förresten att jag nått höjden av dumhet idag. Vem annan kan vara så korkad att man går och köper ett par tights utan att komma på tanken att kolla storleken? Som tur var passade de även om jag trodde att de skulle vara för stora.

Nu ska jag antingen börja plugga till fysikprovet eller se på GG. Det är ju i och för sej ingen tvekan om vilket av alternativen som verkar mer lockande...

Tisdag

Dagen var inte så hemskt ansträngande:dramatisering på samhällsläran, därefter gymppa, och sedan var det studiebesök vid Övis. Jag har inte ändrat min åsikt om den om den skolan, jag vill fortfarande komma in dit. Skolan ligger i stan, så vi tänkte ta bussen hem därifrån istället för att åka tillbaka till skolan och sedan åka hem. Självklart var utgången spärrad så vi missade bussen, så det var bara att vänta på nästa buss.

Med mej hem fick jag i alla fall ett riktigt fynd:



En söt sommarklänning som passar bra ifall vi nu åker till södern på sportlovet. Få se nu hur det blir med det eftersom vi inte har beställt resa ännu, så jag antar att det i så fall blir någon sorts sista minuten resa.

Så är det ju andra februari idag också, vilket betyder att Emma fyller 16 år. Det innebär också att det är exakt tio år sedan jag för första gången träffade den ytterst konstiga, men ändå underbara människan. Grattis på födelsedagen honey!


RSS 2.0