Hemma, snart iväg igen

Hellooouuuu! Nu är jag hemma en sväng efter att ha varit på besök hos mina kära morföräldrar. Efter lunchen åker vi iväg till sommarstugan och tillbringar resten av sommarlovet där. Känns rätt trist att sitta i bilen ett antal timmar igen. Igår var det dock tåg vi kom hem med. Mamma och pappa skulle åka och hälsa på ett par bekanta, men vi hade ingen vidare lust att komma med så vi stannade hos mormor och morfar en dag till och kom hem med tåg sedan.

Jag måste passa på att säga att jag nästan skäms över hur kass jag är på updatera min sommar i bilder. Min kamera var utan laddning innan vi åkte, så jag täkte att jag laddar den när jag kommer fram. Trodde ni jag gjorde det? Näpp! Jag hade bland annat tänkt fota hästarna som hade sin hage intill gården. De var nog ena roliga filurer!

Nu ska jag ta och se vad jag ännu har att fixa innan vi åker. Sedan hör jag antagligen inte av mej förrän i slutet av sommarlovet. Ha det bra, hejdå!

Home again!

Det blev ingen ridning idag, men vi var som sagt och kollade på ett annat stall idag också. De egentliga hästarna var inte där för tillfället, utan det fanns bara privat hästar där just nu. Det verkade ändå lite konstigt, för genast när vi kom dit frågade vi om han (som ägde stället) behövde hjälp, och så svarade han att vi kunde börja ta in hästarna. Sådär bara liksom, han kände ju knappt oss. Alla hästarna verkade dock lite nervösa och höll på med alla möjliga fasoner. Så det är ju helt annorlunda om man tänker på Carres hästar, på det sättet är de hur snälla som helst. I och för sej var de ju privat hästar, Carre har och andra sidan hemskt bra hand med hästar.

Sedan frågade han om det var någon som hade lust att rida på den enda av hästarna som var hans, så Emma red en stund. Hon sa nog efteråt att det var helt annorlunda att rida på den hästen och att han lärde på ett helt annat sätt. Man har ju inte direkt lust att bli "nybörjare" igen, sa hon, och jag förstår nog hur hon menar. När man kommer till ett nytt stall blir det ju att så att säja "börja om från början". Men vi får väl se hur det blir.

Imorgon åker vi till mormor och morfar och kommer hem på onsdag eller torsdag. Men då åker vi iväg igen på fredag till sommarstugan och stannar troligtvis där tills slutet av sommarlovet. Så jag antar att det mer eller mindre blir paus nu. Kanske hinner jag blogga något, vet inte alls.

Ha det bra allihopa, hej så länge!

God morgon allihopa!

Det blir ett snabbt inlägg innan vi sticker iväg till Emsi. För min del är den här dagen rätt så fullspäckad. Först ska vi till Emsi. Sen ska jag, syrran, Emma och Karo åka och kolla på ett stall, det blir ju tid att fundera över var vi ska fortsätta nu när stallet där vi rider ska sluta. Efter det blir det eventuellt en ridtur.

Igår gjorde vi en del beställningar från nelly.com:

Rules By Mary - Iliana DressIchi - I-Ska Dress
Ichi - I-Bett DressKoola Anna - Lina Dress

Nelly Accessories - Clean BanglePlus ett likadant vitt armband, men det hittar jag inte just nu

Kan nog hända att en del saker blir skickade tillbaka. Jag är lite skeptisk mot t.ex. den första klänningen, den kan bli alltför lång.


Torsdag

Hej allihopa! Jag och Alexandra hade ingen aning om vad vi skulle hitta på imorse när vädret inte såg så lovande ut. Men sen kom Soffi över med moppen (hon behövde övningsköra). Hon skulle bara komma fram och tillbaka för att hälsa på. Meen... Alla som känner Soffi vet väl hur det brukar sluta, haha! I alla fall så var det en trevlig överraskning, annars skulle vi ändå bara suttit och haft tråkigt.

Hon kom som sagt med sin moppe, det verkar skitkul att köra. Längtar! Får bara se när vi har tid att åka och kolla på mopeder. Kommer att kännas skönt då man kan börja köra moped, så är man inte lika fast vid tider och sånt.

Gokväll!

Sen vi hördes sist har jag varit till bryggan för att träffa Ika och Emsi (och Alexandra då förstås). Och så har jag nyss kommit hem från en promenad med Emma, Alex och Mimmi. Rätt fin kväll trots molnen och att det var lite kyligt. Det är ungefär det enda jag har gjort, inte mycket mer jag har att säga om det. Okej det här blev urtrist, typ tvåradersinlägg.


Godkänd!

Yes, I did it! Nog för att jag är ett ganska stort pucko för det, jag hade t.ex inte märkt trafikljusen i en situationsfråga. Skulle ha kännts bättre att klara sej felfritt igenom, men nåja, jag kommer i alla fall att få mitt körkort och jag vet hur jag ska hantera situationerna som jag bommade på i verkligheten. Alexandra klarade tyvärr dock inte provet, så hon är väl lite sur, men det kommer fler chanser, så deppa inte alltför länge, hörrudu!

Sen när man inte har något att prata om så kan man börja prata om vädret, haha! Man brukar ju ofta skämta om det och säga att det bara är gamlingar som gör så. Men jag har åtminstone märkt att när man pratar med någon (som i de flesta fallen brukar vara en vuxen, med någon jämnårig finns det oftast fler samtalsämnen) som man inte känner så väl finns det en massa att säga om vädret. Nåja, vädret här börjar sakta men säkert gå mot det varmare hållet, det blåser dock lite. Men det finns väl alltid något att klaga på. Åh herregud, jag sitter och pladdrar på om en massa fullständigt ointressanta saker! Jag antar att det är sådan jag är, det pågår så mycket onödigt i mitt huvud, haha! Varför ljuga?

Tisdag

Hmm... bloggtorka, eller vad man ska kalla det. Ja, vad ska jag komma på att skriva nudå? Tidpunkten kan väl vara en orsak till att det här inlägget inte blir så långt. Tänkte i alla fall göra er medvetna om vad jag har gjort idag, inte mycket. Mest övat till mopedteoriprovet. Jag måste erkänna att jag faktiskt är lite orolig över hur det ska gå, tyckte att det lät ganska enkelt det där med att det finns alternativ till frågorna, det som däremot oroar mej är att man bra har 10-15 sekunder på sej att välja.

Annars har jag varit och kollat på gardintyger, det måste nog låta som om jag håller på att bli en riktig tant, haha! Men jag vill ju själv bestämma mitt rums utseende in i minsta detalj.

Jahaja, nu har jag suttit och snackat fram och tillbaka om en massa onödiga saker, inte för att jag vet om jag har så mycket vettigt att säja annars heller. Äh, snart orkar jag inte hålla ögonen öppna längre, men något har jag lyckats få ihop i alla fall. Nu ska jag sluta innan jag börjar snacka ännu mer goja, godnatt med er och så hörs vi i morgon igen!

Måndag

Ja, hörni, vad ska man hitta på en mulen sommardag? Jag och Alexandra bestämde oss i alla fall att cykla in till stan och ta en titt på rean, jag vet inte om jag har sagt det förut men de är allt dåliga på att rea i den här stan! Hittade bara ett enda plagg:


Skjorta från Carlings.

Pappa beställde tid hos besiktningstationen idag, så på onsdag ska jag försöka få mopedkörkortsprovet undanstökat. Ska nog börja plugga ordentligt nu, har legat lite på latsidan när det gäller det här. När man har prov i skolan blir man ju tvungen att plugga, men när man inte har något datum fastspikat blir det lite sådär med pluggandet. På tal om skolan... hudå, jag vågar knappt tänka på att det bara är mindre än hälften av sommarlovet kvar nu...


Hej igen bloggen efter en låång paus!

Tyvärr har det inte blivit några uppdateringar i bloggen under den här veckan, det har det varken funnits ork eller tid för. Hela dagarna har tillbringats i stallet, och när jag sedan kommit hem på kvällen, typ 9-10 tiden, har jag varit rätt trött. Just det, vi bodde ju hos Emmas mormor i  början av veckan också. Emma hyrde bara Palbre då, så det blev alltså lättare kortare väg att cykla därifrån till stallet än ända hemifrån.

Vi har haft en kul vecka, men vi råkar alltid ha sån otur med vädret, det är alltid så varmt. Mot slutet av veckan blev det dock kallare, och det ganska rejält. Temperaturen sjönk med ca 10 grader tror jag. Fast det var ändå skönt med lite svalare väder. Annars har vi haft det bra, minusen har varit vädret (till en viss del), bromsarna (hatar dem! Elmers bromsbett såg riktigt otäcka ut), och att jag har fallit av (det gick dock bra med både mej och Elmer den här gången). Jag har fallit av några gånger, och visst blir man lite skrajsen, men jag älskar ju det här! Och rädsla ska väl inte få hindra en från att göra det man älskar? Det är bara att hoppa upp igen!


En dag kom Soffi och hälsade på, så hon fotode lite. Foton är även till nytta
på det sättet att man ser vad man gör fel...
Min vänstra fot pekar på tok för mycket utåt och min hållning är förskräcklig...


Alex och Conrad, de passar så bra ihop!

Just det ja, "modellbilderna" vi tog i Pargas har jag fortfarande inte laddat upp, det börjar bli lite sent för det efter som det var så pass länge sedan vi tog dem. Men tills vidare får ni i alla fall en bild på...


Mina söta modeller, riktiga proffs, haha! En del blev riktigt nyfikna på oss,
Andra verkade vilja att vi bara skulle sticka därifrån, haha!



RSS 2.0